CHP, İstanbul'un Su Havzaları İçin Meclis Araştırması İstedi - Son Dakika
Güncel

CHP, İstanbul'un Su Havzaları İçin Meclis Araştırması İstedi

CHP, İstanbul\'un Su Havzaları İçin Meclis Araştırması İstedi

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İstanbul'daki su havzalarının korunması için TBMM'ye araştırma önergesi sundu.

21.04.2014 17:01  Güncelleme: 17:32

CHP, İstanbul'un mevcut su toplama havzalarının korunması, bu alanlarda su kaynaklarının kirlenmesini engelleyecek tedbirlerin alınması amacıyla Meclis araştırması açılmasını istedi.

"İBB VE İSKİ, SU HAVZALARINI KORUMA KONUSUNDA YETERSİZ"

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, İstanbul'daki su havzalarının yapılaşma nedeniyle tehdit altında olduğu,  İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İSKİ'nin, su havzalarını koruma konusunda yetersiz kaldığı savunuldu.

"SU HAVZALARINI KORUMA AÇISINDAN EKSİK VE YANLIŞ DÜZENLEMELER"

İSKİ tarafından hazırlanan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nce kabul edilen İçme Suyu Havzaları Koruma ve Kontrol Yönetmeliği'nin su havzalarını koruma açısından eksik ve yanlış düzenlemeler içerdiği iddia edilen gerekçede, şunlar kaydedildi:

"BİLİMSEL OLMAYAN ŞEHİR PLANLARI, RANT VE İHALE ESASLIDIR"

"İstanbul Avrupa Yakası'nda Sazlıdere ile Alibeyköy su havzaları ve Anadolu Yakası'nda Ömerli ile Elmalı su havzaları kaçak ve aşırı yapılaşma nedeniyle tehdit altındadır. Bilimsel hiçbir ilke ve veriyi dikkate almadan yerel yönetimler tarafından yapılan şehir planları, rant ve ihale esaslıdır. Doğa ve insan hayatının sürdürülebilirliği birkaç ihale ve rant ile hiçe sayılmaktadır." 

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP, İstanbul'un Su Havzaları İçin Meclis Araştırması İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Gökhan: sayın tanrı kulu sizin belediye başkanlığınız döneminde suda yoktu uçaktan yağmur bombası atıyordunuz ne çabuk unuttunuz o günleri 6 1 Yanıtla
  • MERDO: CHP SÖZEN DÖNEMİ İSTANBULDA HAFTADA BİR GECE YARISI APARTMANIN GİRİŞİNDEKİ MUSLUĞA BİRKAÇ SAAT SU GELİYORDU ÜSTELİK KURAKLIKTA YOKTU. SADECE CHP LİLERİN BEYNİNDE KURAKLIK VARDI. UNUTMADIK. 5 0 Yanıtla
  • Turk: Doğru musluklardan lağım akmıyor artik 4 0 Yanıtla
  • CEMİL: Adamlar kafayı yemiş chp konusu olunca saldırırcasına konulardalar ama nedense bdp konusu olunca bir Akpliyi görene aşk olsun siz bu kafayla devam edin Türkiye kalmadğndada AKP CHP kavgası yaparsınız. 0 3 Yanıtla

Advertisement