CHP'li Altay, Sınavlarda Sıfır Alan Aday Sayısını Sordu - Son Dakika
Politika

CHP'li Altay, Sınavlarda Sıfır Alan Aday Sayısını Sordu

CHP\'li Altay, Sınavlarda Sıfır Alan Aday Sayısını Sordu

CHP Grup Başkanvekili, Sinop Milletvekili Engin Altay, ortaöğretime ve yükseköğretime geçiş sınavlarında sıfır alan aday sayılarını sordu.

11.04.2014 11:56

CHP Grup Başkanvekili, Sinop Milletvekili Engin Altay, ortaöğretime ve  yükseköğretime geçiş sınavlarında sıfır alan aday sayılarını sordu.

Altay, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PISA) sınavları sonuçlarıyla başlayan nitelik sorununun, ortaöğretime geçiş sınavlarından sonra YGS'de de kendini gösterdiğini savundu.

Bu yıl YGS sonrası sınava ilişkin istatistiklerin sadece grafik olarak verilmesinin, kamuoyundan sonuçların ve başarı düzeyinin saklandığını akla getirdiğini belirten Altay, önergesinde şu sorulara yer verdi:

"YGS sonuçları ve sınav analizleri neden yayınlanmamaktadır? Sınavda bu denli yüksek bir sayıda sıfır alınmasından bakanlık olarak sorumluluk duyuyor musunuz? Eğitim sisteminin bir nitelik sorunu yaşadığı gerçeğine karşılık aldığınız, alacağınız herhangi bir tedbir olacak mı? Özellikle sayısal bilimlerde öğrenci başarısının ve test ortalamalarının düşüklüğünün nedeni nedir? Yaşanan başarısızlıklar sonucu müfredat yenilenmesi, soru çeşitliliğinde ve ölçme değerlendirme sisteminde yenilikler gibi pedagojik bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz? Son yıllarda eğitim sisteminde ve politikalarında sıklıkla yapılan değişikliklerin öğrenci başarısına olumsuz bir etkisi olmakta mıdır? 2003 yılından bu yana yapılan ortaöğretime geçiş sınavları – yükseköğretime geçiş sınavlarında test ve alanlara göre test ortalamaları ne olmuştur? Sınavlarda testlere göre sıfır  alan  kaç aday vardır?" - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'li Altay, Sınavlarda Sıfır Alan Aday Sayısını Sordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement