CHP'li Baş'tan Rektöre Tepki - Son Dakika
Yerel

CHP'li Baş'tan Rektöre Tepki

CHP\'li Baş\'tan Rektöre Tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hakkari İl Başkanı Mehmet Baş, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan’ı sert ifadelerle eleştirerek istifaya davet etti.

18.09.2014 17:30

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hakkari İl Başkanı Mehmet Baş, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan'ı sert ifadelerle eleştirerek istifaya davet etti.

Parti binasında basın toplantısı düzenleyen Baş, daha önce Rektör Prof. Dr. Ceylan'a sordukları 12 soruya cevap alamadıklarını, hem kendisinin hem de Hakkari kamuoyunun bu soruların cevabını beklediğini söyledi. Rektör Prof. Dr. Ceylan'ın yanıtlaması için hazırladığı 11 yeni soruyu da basın mensuplarıyla paylaşan Baş, "Yurt dışı ziyaretlerinizin Hakkari Üniversitesi'ne ne tür katkıları oldu? Görevde olduğunuz 2 yıl boyunca üniversitenin yatırım bütçesi performansını kamuoyuna açıklar mısınız? Sayın Rektör, bu yıl bütçe görüşmelerine neden gitmediniz? İktisat ve Güzel Sanatlar Fakültelerinin öğretim üyeleri olmasına rağmen, neden bu iki fakülte açılmıyor? Gelen hocalar neden kovuluyor? Sevmediğiniz hocalar, idari ve akademik personellerle ilgili isimsiz mektup yazdırdığınız doğru mu? Bu mektupları yazan öğrenciler kimlerdir? Bu durumda kaç idareciyi görevden aldınız veya kaç kişi istifaya zorlandı? İsimlerini açıklar mısınız? Şu anda 150 öğrencinin yurt için sıra beklediğini ve bu öğrencilerin yurtlara yerleşemedikleri için sokakta kaldıklarını biliyor musunuz? Bu öğrenciler için ne yapacaksınız? Öğrenciler kayıt yaptırmak için neden Hakkari'ye gelmiyorlar? Ailelerin fuhuşla anılan bir üniversiteye çocuklarını göndermek istemediklerini biliyor musunuz? Eğitim yılı haftasında Van'da oturup yazılarınızı özel araç ile Van'a isteyip imzaladığınız doğru mudur? Bir yıldır 8 defa soruşturma açtığınız öğretim üyesinden neyin karşılığında özür dileyip barıştığınızı açıklar mısınız? Sayın Ceylan, 'abi' diye hitap ettiğin üniversitede görevli yardımcı doçent kim? Sayın Ceylan, 2 yıl önce göreve ilk başladığınızda, iki yıla kadar üniversiteyi kampüse dönüştüreceğinizi ve dönüştürmediğinizde ise istifa edeceğinizi söylemiştiniz. Şimdi tam zamanı ve Hakkari'ye daha fazla ihanet etmeyiniz" ifadelerini kullandı. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement