CHP'li Biçer'den Hükümete İstifa Çağrısı - Son Dakika
Güncel

CHP'li Biçer'den Hükümete İstifa Çağrısı

CHP\'li Biçer\'den Hükümete İstifa Çağrısı

Chp Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Ankara'daki terör saldırısı sonrası, "Devlet bizi koruyamıyor, gereğini yapamıyor.

14.03.2016 14:34

Chp Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Ankara'daki terör saldırısı sonrası, "Devlet bizi koruyamıyor, gereğini yapamıyor. Yetkililer bir dakika bile kaybetmeden, bir sonraki ölümlerden sorumlu olmak istemiyorlarsa derhal istifa etmeliler" diyerek hükümete çağrı yaptı.

Manisa Tabip Odası'nın 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri, Ankara saldırısının gölgesinde geçiyor. Kutlama programlarını iptal eden Tabip Odası, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Tabip Odası Başkanı Derya Pekbayık, konuşma yaptı. Terör saldırısı nedeniyle büyük bir üzüntü yaşadıklarını belirten Pekbayık, "Bu kadar çatışma, bomba sesleri, ölümlerin içinde kalmış bir ülkede sağlıkta söz etmenin koşullarının zaten hiç kalmadığının, ülkemizde topyekun sağlıksız bir ortamın olduğunu farkındayız" dedi.

Çelenk sunma törenine katılan CHP'li Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Ankara'da saldırısından dolayı çok üzgün olduğunu belirterek, "Acıyı bütün hücrelerimde hissediyorum. Ben bugün AKP iktidarı bizi hastalandırıyor, diyecektim. 2002'den 2016'ya kadar hasta sayısı, ameliyat sayısı 3 katına çıktı diyecektim. Ama insanların otobüs beklerken öldürüldüğü bir yerde daha sağlıklı olmaktan bahsetmek çok lüks hale geldi. Biz hekimler olarak bugüne kadar verdiğimiz mücadeleyi devam ettireceğiz. Yaşam hakkına sonuna kadar sahip çıkmak için ön saflarda mücadele edeceğiz" diye konuştu.

"DEVLET BİZİ KORUYAMIYOR"

İstifa çağrısı yapan CHP'li Biçer, devletin halkı terör saldırılarına karşı koruyamadığını savundu. Biçer, yetkililerin bu kadar can kaybına rağmen istifa etmemiş olmaları sonunda bu kişilerin emelleri gerçekleşmiş görüntüdüğünü savunurken şöyle dedi:

"Yeterli devlet korumasında olmadığımız için bütün saldırılara maruz kalmış oluyoruz. Devlet bizi koruyamıyor, gereğini yapamıyor. Gereğini yapamadığı için durumun farkında olup istifa da etmiyorlar. En büyük zafiyet bence bu. Yetkililer bir dakika bile kaybetmeden, bir sonraki ölümlerden sorumlu olmak istemiyorlarsa derhal istifa etmeliler. 10 gün önceki patlamadan sonra istifa etseydiler bugün yaşadığımız acı durumun içinde olmayacaktık bugün. ya gereğini yapmalılar ya da derhal istifa etmeliler. Sağlık çalışanların bildiği tedbirlerle söyleyelim. Pansuman tedbirlerle bu iş olmaz. Radikal ve gerçekçi çözümler üretmeleri lazım. Meclis bir taziye çadırı değil, orada sadece ölenlere rahmet dilemekle kimse görevini yapmış olmuyor."

- Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Biçer'den Hükümete İstifa Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement