CHP'li Ertem Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP'li Ertem Açıklaması

CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem, Kilis'te kamplarda yaşayan 40 bin Suriyeliye ayda kişi başına 85 TL, toplamda 3,5 milyon TL verildiğini belirterek, "Suriyeliler kartlara yüklenen bu parayı sadece valiliğin tespit ettiği merkezdeki 4 markette kullanabiliyor.

28.04.2016 16:15

CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem, Kilis'te kamplarda yaşayan 40 bin Suriyeliye ayda kişi başına 85 TL, toplamda 3,5 milyon TL verildiğini belirterek, "Suriyeliler kartlara yüklenen bu parayı sadece valiliğin tespit ettiği merkezdeki 4 markette kullanabiliyor. Yani 3,5 milyon TL 4 kişiye peşkeş çekiliyor." dedi.

Ertem, düzenlediği basın toplantısında, Kilis'teki incelemelerine ilişkin bilgi verdi.

Kilis'e yapılan saldırılarda bir çok kişinin hayatını kaybettiğine işaret eden Ertem, "Kilis halkı insanlık dramı yaşamaktadır, korku ve panik içindedir, ölüm korkusunu iliklerine kadar hissetmektedir. Okullar bomboş, insanların büyük bir kısmı iş yerlerini açamıyor, fırınlar bile kapalı. Hastanelerin de sadece acilleri çalışıyor." ifadesini kullandı.

Birol Ertem, görüştüğü kamu personelinin bazılarının Kilis'ten kaçmanın hesabını yaptığını iddia etti. Asıl üzücü ve dramatik olanın, cenazelere AK Partili Kilis milletvekili, Belediye Başkanı ve Valinin gitmemesi olduğunu vurgulayan Ertem, hükümet yetkililerinin vatandaşların yanında olmamasının da insanlık ayıbı olduğunu ileri sürdü.

Kilis'te kamplarda yaşayan 40 binin üzerinde Suriyeliye, kartlara yüklenerek ayda kişi başına 85 TL verildiğini belirten Ertem, şunları kaydetti:

"Kilis'e ayda 3,5 milyon TL para girişi olmaktadır. Suriyeliler kartlara yüklenen bu parayı sadece valiliğin tespit ettiği merkezdeki 4 markette kullanabilmektedir. Yani 3,5 milyon TL para valiliğin emriyle 4 kişiye peşkeş çekilmektedir."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'li Ertem Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement