CHP'li Kart Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP'li Kart Açıklaması

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Cumhurbaşkanlığı bütçesine örtülü ödenek konulmasıyla ilgili, "Cumhurbaşkanlığı, 15 Ağustos'tan bu yana yaptığı yasadışı harcamalara ve bundan sonra yapacağı harcamalara yasallık getiriyor" dedi.

27.03.2015 16:36

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Cumhurbaşkanlığı bütçesine örtülü ödenek konulmasıyla ilgili, "Cumhurbaşkanlığı, 15 Ağustos'tan bu yana yaptığı yasadışı harcamalara ve bundan sonra yapacağı harcamalara yasallık getiriyor" dedi.

Kart, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakan olduğu 2003'te Maksut Serim'i örtülü ödeneğin başına getirdiğini, Serim'in Davutoğlu döneminde de bu görevini sürdürdüğünü ifade etti.

Örtülü ödenek görevlendirmesinin kişiye özel, güvene dayalı olduğunu belirterek, Serim'in Davutoğlu döneminde görevine devam etmesinin kabul edilemez olduğunu öne sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, göreve seçildiği 15 Ağustos 2014 tarihinden bu yana örtülü ödeneği fiilen kullandığını ve kullanmaya devam ettiğini iddia eden Kart, "Cumhurbaşkanlığı makamı, 15 Ağustos 2014 tarihinden bu yana yaptığı yasa dışı harcamalara, bundan sonra yapacağı harcamalara yasallık getiriyor. Cumhurbaşkanı ve hükümet anayasal darbeyi el birliğiyle gerçekleştirmektedir" diye konuştu.

Kart, CHP'nin bu düzenlemelere karşı anayasal görev ve sorumluluğunun gereğini yapmaya devam edeceğini belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'li Kart Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement