CHP'li Koç Ysk'nın Aldığı Seçim Kararlarına Tepki Gösterdi - Son Dakika
Güncel

CHP'li Koç Ysk'nın Aldığı Seçim Kararlarına Tepki Gösterdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Yüksek Seçim Kurulu'nun, Özel Seçim Kurulu gibi çalıştığını belirterek, "YSK AKP'nin kaybettiği, muhalefet partilerinin kazandığı tüm seçimleri iptal etti.

24.04.2014 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Yüksek Seçim Kurulu'nun, Özel Seçim Kurulu gibi çalıştığını belirterek, "YSK AKP'nin kaybettiği, muhalefet partilerinin kazandığı tüm seçimleri iptal etti. Bu yerleri AKP kazanana kadar, seçimlerin yenilenmesini hüküm haline getirsinler görevlerini böylelikle daha iyi yapmış olurlar" dedi.

Koç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında CHP'nin dün MYK toplantısında gündemle ilgili aldığı kararları anlattı.

Seçimleri iptal edilen Ağrı ve Yalova'dan sonra, YSK'nın Hatay seçimlerinin araştırılması kararına tepki gösteren Koç şöyle dedi:

"Seçimlerden sonra bir çok itiraz oldu. Muhalefetin itirazları farklı değerlendiriliyor algısı, iktidar partisi tarafından yapılanlar bu özel yetkili seçim kurulu tarafından tarif ettiğim kurdum tarafından daha farklı değerlendiriyor şeklinde bir sorun var karşımızda. Yalova ve Ağrı seçimlerinin yeniden yapılması kararı çok ilginç. CHP Yalova'yı alnının akıyla kazandı. Ama masada iptal kararı verildi."

Haluk Koç, Hatay'da aynı kararın alınmaya çalışıldığını belirterek, AK Parti ile CHP'nin oyları arasında büyük bir fark olduğunu söyledi. Bir ilde daha seçim iptaline gidilirse çok ciddi olayların olacağını dile getiren Koç, "Hatay birkaç oy farkla alınmış değil. Ankara'da 34 bin geçersiz oy için yaptığımız itiraz reddedildi. Burada çok ciddi olarak tartışılacak konular var" diye konuştu. CHP'nin bu konudaki mücadelesinin devam edeceğini vurgulayan Koç, seçimin iptal edildiği yerlerde kararların oy birliği ile alınmadığının da altını çizdi.

AK Parti'nin üzerinde çalıştığı "dar ve daraltılmış" seçim sistemine yönelik CHP'nin eleştirilerini de yineleyen Haluk Koç, "güçleri yetiyorsa seçim barajını düşürsünler" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın, 1915 olaylarına yönelik yaptığı açıklamayı da değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı, "Başbakan son iki yıl içerisinde itibarını yitirdiği bir konuma geldi. Şimdi o itibarını kazanmak istiyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Koç Ysk'nın Aldığı Seçim Kararlarına Tepki Gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement