CHP'li Nazlıaka: Işid'in Pikniğine AK Parti Üyelerinin Katıldığı İddiası Doğru Mu? - Son Dakika
Güncel

CHP'li Nazlıaka: Işid'in Pikniğine AK Parti Üyelerinin Katıldığı İddiası Doğru Mu?

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, İçişleri Bakanı Efkan Âlâ'ya, "İstanbul Ömerli'de düzenlenen ve IŞİD propagandasına dönüşen piknik için soruşturma açılmış mıdır?

31.07.2014 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, İçişleri Bakanı Efkan Âlâ'ya, "İstanbul Ömerli'de düzenlenen ve IŞİD propagandasına dönüşen piknik için soruşturma açılmış mıdır? Bu pikniğe Adalet ve Kalkınma Partisi üyelerinin katıldığı iddiası doğru mudur? Bunlar arasında parti yöneticisi var mıdır?" diye sordu.

Nazlıaka, İçişleri Bakanı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

"Şu ana kadar tutuklanan IŞİD militanı var mıdır? Hatay'da ve sınır illerimizde IŞİD militanı görüldüğüne ve tedavi edildiğine ilişkin kaç ihbar gelmiştir? Bu konuda ne yapılmıştır?

Beş binin üzerinde yurttaşımızın IŞİD'e katıldığı iddia edilmektedir. IŞİD bu yurttaşlarımızla nasıl bağlantıya geçmiştir? Propagandasını hangi yollardan yürütmektedir? Bu konuda istihbarat birimlerimiz tarafından hangi önlemleri alınmıştır?

IŞİD'e ait olduğu bilinen Türkçe yayın yapan internet siteleri, IŞİD propagandası yapan internet, facebook sayfaları ve twiter hesabının sayısı nedir? Bu konuda neden gerekli önlemler alınmamaktadır?

Gezi olaylarında twiter ve facebook hesaplarını takibe alan, şafak ve gece baskınlarıyla yurttaşlarımızı göz altına alan iktidar IŞİD'in sosyal medya üzerinden yürüttüğü faaliyetlere neden müdahale etmemektedir?

İstanbul Ömerli'de düzenlenen ve IŞİD propagandasına dönüşen piknik için soruşturma açılmış mıdır? Bu pikniğe Adalet ve Kalkınma Partisi üyelerinin katıldığı iddiası doğru mudur? Bunlar arasında parti yöneticisi var mıdır?

IŞİD terör örgütünün ülkemizde düzenleyebileceği terör olaylarına ilişkin alınan önlemler nelerdir? IŞİD militanlarının elini kolunu sallaya sallaya sınır illerimizde dolaşması bu önlemlerin yetersiz olduğunu göstermiyor mu?"

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Nazlıaka: Işid'in Pikniğine AK Parti Üyelerinin Katıldığı İddiası Doğru Mu? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement