CHP'li Özkes: Diyanet İşleri Başkanlığı Kaç Engelli Vatandaşımızı İstihdam Etmiştir? - Son Dakika
Güncel

CHP'li Özkes: Diyanet İşleri Başkanlığı Kaç Engelli Vatandaşımızı İstihdam Etmiştir?

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'e, Diyanet İşleri Başkanlığı'nda kaç engelli vatandaşın istihdam edildiğini sordu.

24.05.2014 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'e, Diyanet İşleri Başkanlığı'nda kaç engelli vatandaşın istihdam edildiğini sordu.

Özkes, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

"Çalışmakta olan engelli vatandaşlarımızın kamu ve özel sektördeki istihdam oranı ne kadardır?

Kamuda çalıştırılması yasal zorunluluk olan ancak engelli vatandaşlarımıza ait boş tutulan kadro sayısı ne kadardır? Hangi kurumlarda kaç kadro boşluğu bulunmaktadır?

Diyanet İşleri Başkanlığı kaç engelli vatandaşımızı istihdam etmiştir? Başkanlığın yasal olarak çalıştırması gereken engelli sayısı kaçtır?

Basında yer alan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2 bin 293 kişilik engelli kadrosunu boş tuttuğu haberleri doğru mudur? Doğru ise Diyanet İşleri Başkanlığı gibi tüm kamu kurumları ile özel firmalara örnek olması gereken bir kurum, hangi gerekçelerle engelli çalıştırma yükümlülüklerini yerine getirmemektedir?"

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Özkes: Diyanet İşleri Başkanlığı Kaç Engelli Vatandaşımızı İstihdam Etmiştir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement