CHP'li Özkoç, Köylülerin Topladığı Taşocağı Dilekçesini Vali Coş'a Teslim Etti - Son Dakika
Güncel

CHP'li Özkoç, Köylülerin Topladığı Taşocağı Dilekçesini Vali Coş'a Teslim Etti

CHP\'li Özkoç, Köylülerin Topladığı Taşocağı Dilekçesini Vali Coş\'a Teslim Etti

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Akyazı İlçesi'nin Haydarlar Mahallesi'ndeki taşocağının kapatılması amacıyla köylülerin topladığı 258 imzayı Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'a iletti.

14.08.2015 14:15

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Akyazı İlçesi'nin Haydarlar Mahallesi'ndeki taşocağının kapatılması amacıyla köylülerin topladığı 258 imzayı Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'a iletti. Görüşmede Özkoç, taşocağının yarattığı tahribat ve çözüm önerileriyle ilgili hazırladığı raporu da sunarken, köy yerleşim alanından 200 metre mesafeye kurulu taşocağının, 2010 yılından bu yana köylüye hayatı zehir ettiğini söyledi.

Haydarlar Köyü'ndeki taşocağının kapatılması için bölge halkının bir süre önce başladığı girişime ve imza kampanyasına destek veren CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, zamansız dinamit patlatmalarıyla halkın psikolojisinin bozulduğunu, toz bulutunun insan sağlığını, tarım üretimi ve hayvanları etkilediğini  belirtti. Özkoç şöyle devam etti:

"Halk, taşocağı kapatılacak diye beklerken, firma alan genişletme ve kapasite artırımı için başvuruda bulundu. ÇED Komisyonunun, kesinlikle olumsuz karar vermesini bekliyoruz. Bunun da ötesinde yerleşim yerine bu kadar yakın taşocağı olmaz, bunu kabul etmiyoruz. İnsanımız perişan vaziyette. Köyünüzde, kendi halinizde hayatınızı sürdürürken bir anda bir taşocağı beliriyor yanınızda ve yaşamınız kabusa dönüşüyor. Bunu insanımıza yapmaya hakkımız var mı?"

CHP Sakarya Milletvekili Özkoç, görüşmede Bıçkıdere Ormanı'ndaki durumu da gündeme getirdi. Burada bir firmanın kamu kurumlarını, yargıyı, yöre halkını hiçe sayarak, izinsiz faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Özkoç, Vali Coş'tan destek istediklerini söyledi.Özkoç, şöyle devam etti:

"Sayın Vali, çevre katliamına kendilerinin de göz yummasının mümkün olmadığını söyledi. İlgili kamu kurumlarıyla görüştü. Biz, izinsiz faaliyetle ilgili kamu kurumları kanalından da bir yasal sürecin başlatılacağını düşünüyoruz. Oradaki köylü kardeşlerime ben söz verdim; 'bir tek ağaç daha kesilmeyecek, bir avuç su talan edilmeyecek, gerekirse kepçenin önünde ben duracağım' dedim. Köylümüz ormanına nasıl sahip çıkıyorsa ben de sözüme öyle sahip çıkıyorum. Talanı durduruncaya kadar köylümüzle birlikte mücadeleye devam."

- Sakarya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Özkoç, Köylülerin Topladığı Taşocağı Dilekçesini Vali Coş'a Teslim Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement