CHP'li Tanrıkulu, Başbakan'ın Mal Varlığını Meclis Gündemine Taşıdı - Son Dakika
Güncel

CHP'li Tanrıkulu, Başbakan'ın Mal Varlığını Meclis Gündemine Taşıdı

CHP\'li Tanrıkulu, Başbakan\'ın Mal Varlığını Meclis Gündemine Taşıdı

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Erdoğan'ın 2011 mal beyanı ile 2014 mal beyanında belirtilen rakamlardan sehven eksik yazılan bulunup bulunmadığını sordu.

07.07.2014 13:36  Güncelleme: 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 16 Haziran 2011 tarihli mal beyanı ile 1 Temmuz 2014 tarihli mal beyanında belirtilen rakamlardan sehven eksik yazılan bulunup bulunmadığını sordu.

BEKİR BOZDAĞ'A 6 SORU

Başbakan'ın malvarlığını Meclis gündemine taşıyan Tanrıkulu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

"-1 Temmuz 2014 tarihinde Recep Tayyip Erdoğan tarafından beyan edilen mal varlığı listesine 17 Aralık 2013 günü Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen telefon görüşmesinde İstanbul Kısıklı'daki villalardan nakledilen paralar neden dahil edilmemiştir?

-Recep Tayyip Erdoğan ile çocuklarının ikamet ettikleri İstanbul Kısıklı'daki villaların tapu kayıtlarındaki sahipleri kim veya kimlerdir?

-Recep Tayyip Erdoğan, çocukları, eşinin ve yakınlarının üzerine kayıtlı tüm taşınmaz ve taşınırların listesini de kamuoyuna açıklayacak mıdır?

-Recep Tayyip Erdoğan'ın protokol yaparak hakiki malikliği elinde bulundurduğu ancak başka kişiler üzerlerine kaydettirdiği taşınmazları ve taşınırları bulunmakta mıdır? Bulunmaktaysa söz konusu taşınmazlar ve taşınırlar nelerdir?

-Recep Tayyip Erdoğan'ın 16 Haziran 2011 tarihli mal beyanı ile kıyaslandığında 1 Temmuz 2014 tarihli mal beyanında 234 bin 80 TL'lik bir binek otomobilin yanı sıra 1 milyon 13 bin 808 TL tutarında mevduat artışı görülmektedir, aylık maaşı yaklaşık 7 bin 500 dolar olan ve maaşından başka bir geliri olmadığını müteakip kereler ifade eden Recep Tayyip Erdoğan 3 yıl içerisinde tüm maaşlarını hiç harcamamış tasarruf etmiş olması durumunda bile yaklaşık 500 bin TL artış gösteren bankadaki mevduatından faiz geliri mi elde etmektedir?

-Recep Tayyip Erdoğan'ın 16 Haziran 2011 tarihli mal beyanı ile 1 Temmuz 2014 tarihli mal beyanında belirtilen rakamlardan sehven eksik yazılan bulunmakta mıdır?"


Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Tanrıkulu, Başbakan'ın Mal Varlığını Meclis Gündemine Taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • domdom: kardeşim adam çalışmış alın teriyle yapmış, neyin peşindesiniz yaa... 18 31 Yanıtla
    MEMET: HELAL OLSUN YA 0 0
  • VİCDAN: ŞİMDİ AKP LİLER DİYECEKLERKİ BİR İNSANIN OĞLUNUN KIZININ VE EŞİNİN ÜZERİNDE MAL VARLIĞI OLMASI SUÇ MU. SUÇ DEĞİL NASIL EDİNİLDİĞİ MUAMMADIR. GERÇİ ONLAR ÜZERİNDEDE YOK AH BİDE İSVİÇREDİKİ HESAPLARIN TÜM DÜNYA ŞAHISLARINAAİT VARLIKLAR AÇIKLANSA AH ÜLKEM AH NE YAPSANIZ AKP İNKARCILIĞA DEVAM EDECEK. ŞU BİR GERÇEK ALLAHIN EMİRLERİNDEN ZİYADE KİŞİLERİN KORKULARI VE TALİMATLARI ÖN PLANA GEÇTİ . HİÇ BİR ÜLKE KENDİ SİYASE İRADESİNİ ASILSIZ YERE İFTİRA ATAMAZ. BÜTÜN DÜNYA TAKİP EDİYOR. BU İŞLER BU KADAR KOLAY DEĞİL. SARKOZKİ BİLE BENİ TÜRK ADALETİNE TESLİM EDİN DEMİŞ. HALEN BAKANLARIN GEZLEKELERİ GÖRÜŞÜLMÜYOR. BU C BAŞKANLIĞI VE GENEL SEÇİMDE GEÇER ÖYLE. AMA KONSOLOSLUK ÇALIŞANLARI 10 AĞUSTOS ÖNCESİ TÜRKİYEYE GETİRİLİR.BİRİ REHİN ALINDIKLARI İÇİN SUÇLU OLMAK AMA GELDİKLERİNDE KAHRAMAN OLUR. ŞAK ŞAKCILIK VE YALAKALIK BİR TOPLUMU YIKAR UNUTMAYIN. AFFET ALLAHIM. 27 5 Yanıtla
  • MERCEK: durmak yok yürü be kim tutar seni hesap soracak ne kadar kurum varsa hepsinin içine ettin, ancak sandıkta gömülür sonra hesap verirsin diyeceğim ama deveye diken.... lafını üreten bir halk varken sırtın da yere gelmez. dünya sultan süleymana bile kalmamış ama sana kalır bu hızla bulursun bir yolunu 21 4 Yanıtla
  • konyalı: akp demek akrep demek sizide bir gün zehirler diğerleri gibi 3 0 Yanıtla

Advertisement