CHP'li Tanrıkulu'dan "Taraf" Sorusu - Son Dakika
Güncel

CHP'li Tanrıkulu'dan "Taraf" Sorusu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e, "Son birkaç yıldır vergi incelemesi adı altında Taraf gazetesine yönelik kasıtlı vergi incelemeleri düzenlenmesi, Taraf gazetesini hedef alan AKP merkezli siyasi linç ve gözdağı verme operasyonunun bir parçası mıdır?

30.06.2014 13:54

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e, "Son birkaç yıldır vergi incelemesi adı altında Taraf gazetesine yönelik kasıtlı vergi incelemeleri düzenlenmesi, Taraf gazetesini hedef alan AKP merkezli siyasi linç ve gözdağı verme operasyonunun bir parçası mıdır?" diye sordu.

Tanrıkulu, Maliye Bakanı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

"2012, 2013 ve 2014 yılı içerisinde Taraf gazetesi ile ilgili olarak Maliye Bakanlığı'nca başlatılan vergi incelemeleri hangileridir? Kesilen vergi cezaları tutarları ne kadardır? Vergi cezaları hangi müfettişlerin raporları doğrultusunda kesilmiştir?

2012, 2013 ve 2014 yılı içerisinde Türkiye'de haklarında vergi incelemesi başlatılan diğer gazeteler hangileridir? Kesilen vergi ceza tutarları ne kadardır?

2014 yılı Şubat ayında Taraf gazetesine yaklaşık 5,5 milyon TL tutarında kesilen vergi cezası hangi yasal mevzuat kapsamında kesilmiştir?

Taraf gazetesine, hurda gazeteleri satışında yüzde sıfır olarak göstermesi dolayısıyla vergi cezası kesildiği iddiası doğru mudur?

Son 3 yıl içerisinde hurda gazeteleri satışında vergi oranını sıfır olarak gösterdiği için haklarında vergi incelemesi başlatılan vergi cezası kesilen başka gazeteler de bulunmakta mıdır? Bulunmaktaysa bu gazeteler hangileridir?

Taraf gazetesini 14 ay süresince inceleyen ve bu inceleme sonucunda haksız olarak 5.5 milyon liralık vergi cezası kesen vergi müfettişi Abdullah Kiraz'ın, raporun ardından terfi ettirildiği iddiası doğru mudur?"

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Tanrıkulu'dan 'Taraf' Sorusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement