CHP'li Tarhan TBMM'ye Soru Önergesi Sundu - Son Dakika
Güncel

CHP'li Tarhan TBMM'ye Soru Önergesi Sundu

CHP\'li Tarhan TBMM\'ye Soru Önergesi Sundu

CHP Ankara Milletvekili Tarhan, Başbakan Erdoğan'a "İrfan Balkanlıoğlu hangi kurumların mülakatlarında, kimlere, nasıl yardımcı olmuştur?" diye sordu.

03.02.2014 18:04  Güncelleme: 18:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, Başbakan Recep Tayyip Erdoan'a, "İrfan Balkanlıoğlu hangi kurumların mülakatlarında, kimlere, nasıl yardımcı olmuştur?" diye sordu.

Tarhan, Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, "Medyada yer alan bir habere göre Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun, trafik kontrolü sırasında aracı bağlanan AKP ilçe başkanı için devreye girdiği, talebi reddedilince işlem yapan polis memuruna küfür ettiği iddia edilmiştir" dedi.

Soru önergesinde, duruma açıklık getirmek için açıklama yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun, "Biz sadece ona değil yedi kat yabancıya herkese yardımcı oluyoruz. Bizim akşama kadar işimiz bu. Diyelim biri mülakata girecek "Sayın Valim bir yardımcı ol' arıyoruz, birinin bir sıkıntısı var ruhsat alacak "Efendim geciktiriyorlar yardımcı ol' oluyoruz. Biz bu tür işleri koordine ile yükümlüyüz" ifadelerini kullandığı belirtildi.

Tarhan, soru önergesinde, "Geciktirildiği iddia edilen ruhsat işlerinde kimleri arayarak, ne şekilde yardım istemiştir?

Mülakat, ruhsat, trafik çevirmesi gibi konularda kimlere nasıl imtiyazlar sağlanacağı hangi mevzuatta yer almaktadır?" sorularını yöneltti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Tarhan TBMM'ye Soru Önergesi Sundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement