CHP, Kuzu Hakkında Suç Duyurusunda Bulunacak - Son Dakika
Güncel

CHP, Kuzu Hakkında Suç Duyurusunda Bulunacak

CHP, Kuzu Hakkında Suç Duyurusunda Bulunacak

CHP'li Atilla Kart, Anayasa Komisyon Başkanı Burhan Kuzu, toplantıya katılmadığı için görevi kötüye kullandığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacak.

14.01.2014 17:44  Güncelleme: 20:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Başkanvekili ve Sözcüsü hakkında Anayasa Komisyonu toplantısına gelmeyerek, "görevi kötüye kullandıkları" iddiasıyla suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, partisine mensup Meclis Anayasa Komisyonu üyeleriyle birlikte Adalet Komisyonu'nda görüşülen HSYK teklifine ilişkin TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

CHP VE MHP'Lİ ÜYELER TUTANAK TUTTU

Kart, Meclis Anayasa Komisyonu'nda yer alan CHP Grubuna mensup 6 üye, MHP'ye mensup 3 üye ile birlikte 9 üyenin müşterek imzasıyla Anayasa Komisyonu'nun toplantıya çağrılması talebinde bulunduklarını hatırlatarak şöyle dedi:

"Usule uygun olarak yaptığımız o çağrı üzerine bugün saat 15.30'da 9 üye Anayasa Komisyonu toplantı salonunda bir araya geldik. Ancak AKP Grubuna mensup hiçbir üye bulunmadığı gibi yine İçtüzüğün 27. maddesine göre Komisyon Başkanı'nın ya da Komisyon Başkanvekilinin ya da Sözcünün de bulunması gerekirdi. Orada toplantı yeter sayısı sağlanmıştı, karar yeter sayısı vardı, ancak 27. maddeye göre çalışmalar ancak komisyon başkanı olmadığı halde komisyon başkanvekili o da yoksa sözcünün nezaretinde yapılabileceğinden o faaliyeti yapamadık. Bu durumu biz 9 üye bir tutanakla tespit ettik. Ve bu tutanağı da Meclis Başkanıyla paylaştık. Görüştük, bu tutanağı ve diğer gelişmeleri kendisiyle paylaştık. Meclis Başkanı, bize yaptığı açıklama, "Sayın Burhan Kuzu'yla ben görüştüm, hazır olacaktı öyle konuşulmuştu yani haberi var bütün bu gelişmelerden' dedi. Ancak biz Sayın Burhan Kuzu'nun akıbeti hakkında saat 15.00'ten bu yana bir bilgi sahibi değiliz. Burhan Kuzu'nun akıbeti meçhul. Burhan Kuzu Anayasa Komisyonu Salonu'nda yoktu. Şu ana kadar kendisinden bir haber almış değiliz.

Ortaya çıkan fotoğraf nedir. Türkiye'de demokrasi maalesef yukarıdan birilerinin verdiği, kanunsuz emir ve talimatlar üzerine inşa edildiği içindir ki orada komisyon başkanı, başkanvekili, sözcü sıfatı hepsi ayaklar altına alınıyor. Yukarıdan bir diktatörün söyledikleri hayata geçiyor."

CHP SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Kart, Komisyon Başkanının, başkanvekilinin, sözcünün görev ve yetkisini çok açık bir şekilde kötüye kullandığını Meclis Başkanı'na ifade ettiklerini belirterek, "Sayın Meclis Başkanını da bu anlamda İçtüzük'ten kaynaklanan sorumluluğunu yerine getirmek üzere göreve davet ettik" diye konuştu.

"Bunun yaptırımı nedir?" sorusuna da Kart, "Etik yaptırımı, siyasi yaptırımı var ama şudur bana göre, burada görevi kötüye kullanma vardır, görevden kaçma vardır. Dolayısıyla bunu değerlendireceğiz, muhtemeldir ki bunu da ayrıca suç duyurusuna konu yapacağız. Cumhuriyet savcılığı mekanizması üstüne düşen görevi yapar yapmaz o ayrı bir bahis. Ama bu mekanizmayı da elbette değerlendireceğiz. Türkiye kimsenin çiftliği değildir" dedi.

Süheyl Batum da, "Bir görevi kötüye kullanma suçunun oluştuğunu düşünüyoruz" dedi.

Bir basın mensubunun, "Suç duyurusunu sadece Burhan Kuzu içini mi yoksa başkanvekili ve sözcü için de mi yapacaksınız?" sorusuna Kart, "Burada tabii üçü açısından da düşünürüz. Çünkü burada müşterek iradeyle ortaya çıkan bir davranış söz konusu. Burada müşterek iradeyle, hiyerarşik olarak ortaya çıkan bir durum söz konusu" yanıtını verdi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP, Kuzu Hakkında Suç Duyurusunda Bulunacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ESKİŞEHİRLİ: BU CHP NE ZAMAN VATANA MİLLETE FAYDALI İŞLERE ADIM ATACAK MERAK EDİYORUM . HEP TAKOZ HEP TAKOZ 9 2 Yanıtla

Advertisement