CHP'li Bingöl: Aralık Ayı İçerisinde 20 Yerde Daha Kongre Yapacağız - Son Dakika
Politika

CHP'li Bingöl: Aralık Ayı İçerisinde 20 Yerde Daha Kongre Yapacağız

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, "Bugüne kadar 146 il ve ilçede olağanüstü kongre yaptık, Aralık ayı içerisinde 20 yerde daha kongre yapacağız." dedi.

12.12.2014 17:04  Güncelleme: 17:15

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, "Bugüne kadar 146 il ve ilçede olağanüstü kongre yaptık. Aralık ayı içerisinde 20 yerde daha kongre yapacağız" dedi.

Bingöl, gazetecilere, çeşitli nedenlerle boşalan il ve ilçe yönetimlerinde olağanüstü kongre takviminin sürdüğünü belirtti.

Bu çerçevede bugüne kadar 15'i il olmak üzere toplamda 146 il ve ilçede olağanüstü kongre yaptıklarını aktaran Bingöl, "Aralık ayı içerisinde 20 yerde daha kongre yapacağız. Kararını aldığımız ancak takvimi belli olmayan 20 yerde de kongre yapacağız. Toplamda bu sayının 300-400'e ulaşacağını tahmin ediyorum" ifadesini kullandı.

-Aday olacak il ve ilçe başkanları için süre 25 Aralık'ta doluyor-

Bingöl, milletvekili seçimlerinde aday olmak isteyen il ve ilçe başkanlarının Merkez Yönetim Kurulu'nda (MYK) aldıkları karara göre 25 Aralık'a kadar istifa etmeleri gerektiğini anımsattı.

Bugüne kadar aralarında İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın da yer aldığı bazı il başkanlarının milletvekili adayı olacakları yönünde kendilerine beyanda bulunduğunu belirten Bingöl, bu sayının 15 veya 20'ye ulaşacağını tahmin ettiğini dile getirdi.

Bingöl, adaylık için İzmir, Sivas, Gaziantep ve Adana il başkanlarının da sözlü talepleri olduğunu ancak şu ana kadar herhangi birisinden resmi başvuru almadıklarını kaydetti.

-Karayalçın'ın İstanbul il başkanlığı adaylığı-

Öte yandan İstanbul İl Başkanlığı için Murat Karayalçın'ın iradesini beyan ettiği ve İstanbul için "potansiyel aday" olarak görüldüğü öğrenildi.

Kongre yapılmaması durumunda Karayalçın'ın MYK tarafından İstanbul İl Başkanı olarak atanacağı belirtildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'li Bingöl: Aralık Ayı İçerisinde 20 Yerde Daha Kongre Yapacağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement