CHP PM, Aylin Nazlıaka'yı İhraç İstemiyle Disiplin Kurulu'na Sevk Etti - Son Dakika
Güncel

CHP PM, Aylin Nazlıaka'yı İhraç İstemiyle Disiplin Kurulu'na Sevk Etti

CHP Parti Meclisi, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın "tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle" Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmesine karar verdi.

07.02.2016 14:54  Güncelleme: 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında olağanüstü toplanan Parti Meclisi, 4 saatlik toplantının ardından Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'yı kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk etti.

Kapalı oylamada, Nazlıaka dahil 60 üyesi bulunan PM'de, Nazlıaka'nın YDK'ya sevki için 54 oy çıktı, 4 PM üyesi ise "ret" oyu verdi.

"ASILSIZ VE GERÇEĞE AYKIRI İDDİALAR"

CHP Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, "CHP'li bir milletvekilinin TBMM makam odasının duvarındaki Mustafa Kemal Atatürk resmini indirdiğine ilişkin, asılsız ve gerçeğe aykırı iddialar ortaya atarak, CHP'nin kamuoyunda tartışılmasına neden olan Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Aylin Nazlıaka'nın, parti tüzüğünün 68/A ve F ile 70/A-a-b hükümleri uyarınca tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmesine karar verilmiştir" denildi.

EN GEÇ 4 AY İÇİNDE KARAR ÇIKMASI GEREKİYOR

Parti tüzüğüne göre, YDK'nın kendisine gönderilen dosyaları, 4 ay içinde karara bağlaması gerekiyor. Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan'ın başkanı olduğu 15 kişilik YDK'nın kararları "kesinlik" taşıyor.

OYLAMA ÖNCESİ TOPLANTIDAN ÇIKTI, AÇIKLAMA YAPTI

YDK'ya gidip gitmeyeceğine ilişkin kapalı oylamanın yapıldığı sırada toplantıdan çıkan Nazlıaka, gazetecilere açıklamada bulundu. Yaklaşık 4 saat süren toplantıda, hemen hemen herkesin söz alarak görüşlerini dile getirdiğini belirten Nazlıaka, şunları söyledi:

"İSİM AÇIKLAMAM KONUSUNDA ÇOK YOĞUN BASKI YAPILDI"

"İsim açıklamam konusunda çok yoğun bir baskı yapıldı. İsim açıklamadığım takdirde, bu konunun inanılırlığı konusunda bir sorgulama yapıldı. Şunu bilmenizi isterim; Bu olay, ismimin Aylin Nazlıaka olduğu kadar gerçek. Ancak olayın daha sonrasında basına servis edilişi ve basında işleniş biçimiyle yön değiştirmesi, maalesef algısal boyutuyla, gerçekleştirilen olay arasında fersah fersah fark yaratmıştır. Yani olay olmuştur. Ama bunu yapan arkadaşımız, bir Atatürk düşmanlığı amacıyla bunu gerçekleştirmemiştir. CHP, kurucu iradeye, liderine, bağımsızlığın kurucusu, Cumhuriyet'in mimarı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e bağlıdır. Tüm milletvekillerimiz de bu bağlılığı devam ettirmektedir."

"CHP İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİM"

İletişim sorunu nedeniyle bir kar tanesinin büyüyerek, kocaman bir çığa dönüştüğünü ifade eden Nazlıaka, "Ben, CHP'nin böyle bir çığın altında ezilmesini istemem. Ancak bu olayın iyi yönetilememiş olmasının, tamamıyla benim üzerime yüklenmesini de doğru bulmuyorum. Kişinin ismini açıklamamam, kişiyi korumakla ilgili değil, ilkesel bir duruştur. Bu ilkesel duruşlar belki bugün anlaşılmayabilir ama tarih bu ilkesel duruşları değerlendirecektir" diye konuştu.

Nazlıaka, üyeliği koparılsa bile CHP için çalışmaya devam edeceğini belirterek, partililerle arasında koparılmaz bir bağ olduğunu kaydetti.

CHP PM, Aylin Nazlıaka\'yı İhraç İstemiyle Disiplin Kurulu\'na Sevk Etti

Son Dakika Güncel CHP PM, Aylin Nazlıaka'yı İhraç İstemiyle Disiplin Kurulu'na Sevk Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (55)

  • ahmet: aptallar şunu bilin ve bilmeden konuşmayın. osmanlıca arapça değildir. sanki osmanlı zamanında kuranı anlayarak okuyanmı vardı.ha osmanlıca ha türkçe ne fark eder. siz türk olmadıktan sonra. 9 39 Yanıtla
  • almaya : iyi bir pariti olarak tek chp var dı onud yıpratmaya çalıyorlar ak partinin içinde neler oluyor kimsenin çıtı çıkmıyor 7 23 Yanıtla
  • TATARBEY: yakın tarihimiz, palavralarla dolu gerçekler ortaya çıktığı zaman bugün taptıkları insana tekme atacaklar. gerçeklerin Ortaya çıkmak gibi kötü huyu vardır. 24 4 Yanıtla
  • Atatürkçü: bunların hepsi Atatürk düşmanı danışıklı dövüş hdp+chp 18 7 Yanıtla
  • deniz: ayıp ya atatürke şükran duyuluyor tapılmıyor yüce rabbimiz akıl fikir ihsan eylesin 10 15 Yanıtla
  • Dilo: Oylar akp !!!!!!! ye ha chp ye ha pkk oy vermissiniz ikiside ayni 14 7 Yanıtla
  • BARBAROSA: melih gökçek nede haklıymış 15 4 Yanıtla
  • vatan sever: Yakışır CHP diye. yakışır .ne diyelim.be birgün gelir bunlar bayrakta indirirler bellide olmaz. 10 7 Yanıtla
  • TATARBEY: Atatürk 1938 de öldü. hala CHP yi yönetiyor.. 11 6 Yanıtla
  • Tyson: S3n istediğine ver dilo sana karışan yok o kadar hevesliysen ama kime neye verdiğini zaman gösterir.... ikisinede vermeyen akpye vermek zorundami senin gibi sen ver... 1 4
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement