CHP Seçim Bildirgesi ve Aday Tanıtım Toplantısı - Son Dakika
Güncel

CHP Seçim Bildirgesi ve Aday Tanıtım Toplantısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bütün gelirleri sadece Gelir İdaresi Başkanlığının toplayacağı bir düzenleme yapacaklarını ve Cumhuriyet tarihinin en büyük kağıt tasarrufunu gerçekleştireceklerini belirtti.

30.09.2015 14:39

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bütün gelirleri sadece Gelir İdaresi Başkanlığının toplayacağı bir düzenleme yapacaklarını ve Cumhuriyet tarihinin en büyük kağıt tasarrufunu gerçekleştireceklerini belirtti.

Kılıçdaroğlu, ATO Congresiumda, partisinin seçim bildirgesinin açıklandığı toplantıda konuştu.

Ekonomi alanındaki sorunlara değinen Kılıçdaroğlu, ülkenin sorunlar içinde boğulduğunu ve çözüm üretilemediğini savundu. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin ekonomide 2 temel sorunla karşı karşıya kaldığını belirterek, bunlardan birisinin "orta gelir tuzağı", ikincisinin de "orta teknoloji tuzağı" olduğunu ifade etti.

"Türkiye'nin 8 yıldır debelendiğini, sürekli kan kaybettiğini" öne süren Kılıçdaroğlu, ileri teknolojinin, katma değeri yüksek ürünün bulunmadığını ve üretimin olmadığını iddia etti.

Kılıçdaroğlu, güven endeksinin "yerlerde süründüğünü" belirterek, "Buradan bütün vatandaşlara sesleniyorum; Türkiye, büyük bir ülkedir, Türkiye güçlü bir ülkedir, Türkiye kaynağı olan bir ülkedir ama maalesef bunu yönetemediği için, bir yönetim boşluğu olduğu için, iki başlı bir yönetim olduğu için Türkiye toparlanamıyor. Türkiye'yi toparlamak mı istiyorsun? Adres belli. Adres CHP. Bu kadar açık, bu kadar net" dedi.

Bu yılın haziran ayından bazı rakamlar anımsatarak konuşmasına devam eden Kılıçdaroğlu, sorun olan bir siyasi iktidarın, sorunlara çözüm bulamayacağını ileri sürdü. Kılıçdaroğlu, iktidarın çözüme odaklandığında o zaman ülkenin sorunlarının çözüleceğine işaret etti.

Vatandaşın borç batağında olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Vatandaşı kim borç batağından kurtaracak? Buradan tüketici kredisi ve kredi kartı borcu dolayısıyla sizin omuzlarınıza yüklenen faizlerin en az yüzde 80'ini silme sözü veriyorum, borç batağından kurtaracağım sizi. Yüzde 80 de demiyorum, en az yüzde 80 diyorum. Rahat edeceksiniz, gece rahat uyuyacaksınız. Çünkü biz ekonomiyi çok iyi biliriz, yönetmesini de çok iyi biliriz. Ekonomide en iyi kadrolar bizde.

Esnaf kardeşim, o da beni dinlesin. Çalışıyor, emekli oluyor. Emekli maaşıyla geçinemiyor, dükkan da devam edecek. Emekli aylığından sosyal güvenlik destek primi kesilecek. Esnaf kardeşim, 'sosyal güvenlik destek priminin tamamen kaldırılmasını' istiyorsan, oyunu CHP'ye vereceksin. Prim borcu olan esnaf, sağlık hizmeti alamıyor, yasak. Eğer sen, borcun dahi olsa hastanelerde insanca tedavi olmak istiyorsan, oy vereceğin tek parti var. O partinin adı Cumhuriyet Halk Partisi."

"Cumhuriyet tarihinin en büyük bürokratik devrimini yapacağız"

Kemal Kılıçdaroğlu, bürokrasi konusunda yapacakları bir değişiklikten de söz etmek istediğini vurguladı.  "Cumhuriyet tarihinin en büyük bürokratik devrimini yapacağız" görüşünü dile getiren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir işveren düşünün, yanında çalıştırdığı işçiler için beyannameyi Sosyal Güvenlik Kurumuna veriyor. Vergiyi, gelir idaresine veriyor, esnaf da iki ayrı yere beyanname veriyor. Niye iki ayrı yere veriyorlar? Milyonlarca kağıt harcanıyor. Biz bütün gelirleri sadece ve sadece Gelir İdaresi Başkanlığının toplayacağı bir düzenleme yapacağız ve Cumhuriyet tarihinin en büyük kağıt tasarrufunu gerçekleştireceğiz."

Kılıçdaroğlu, çiftçilere de seslenerek, "Mazotu sana 1,5 liradan vereceğimizin sözünü vermiştik, çiftçi kayıt sistemine göre mazotu sana dolardaki artış nedeniyle 1 lira 80 kuruştan vereceğiz. 'Bir buçuk lira' demiyoruz, çünkü 'bir buçuk lira' dediğiniz zaman devletin mali sistemi bozulacak, bozulmadan sana 1 lira 80 kuruştan vereceğiz" diye konuştu.

Bugüne kadar orman köylüsünün toplumun en yoksul kesimi olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, orman köylüsünün Orman Genel Müdürlüğünce yıllarca "kaçak işçi" gibi çalıştırdığını iddia etti.

Kılıçdaroğlu, vahidi fiyat uygulamasına son vererek, orman köylüsünün, sigortalı işçi statüsüyle çalıştırılacağını bildirdi.

"Türkiye nasıl rekabetçi bir ülke olacak?"

Bir ülkenin gücünün, üretmesiyle saygınlık kazandığına işaret eden Kılıçdaroğlu, "Eğer üretmiyorsanız güçlü Türkiye olmaz. Tüketen hiçbir toplum güçlü olmaz, tüketen hiçbir toplum saygınlık kazanmamıştır. Eğer güçlü olup, hem bölgede hem de dünyada saygınlık kazanmak istiyorsanız üreten Türkiye olacak, rekabetçi Türkiye olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Salondakilere, "Türkiye'nin nasıl rekabetçi bir ülke olacağı" sorusunu yönelten Kılıçdaroğlu, "üreterek" cevabını verdi. Kılıçdaroğlu, uluslararası alanda güçlü, rekabetçi uygulama için de katma değeri yüksek bir ürünün üretilmesi gerektiği çağrısında bulundu.

Katma değeri yüksek ürünün nasıl üretilmesi gerektiğine de değinen Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin bilgi toplumuna taşınarak bunun yapılabileceğine işaret etti. Kılıçdaroğlu, bu yüzden üniversiteleri birer bilgi üretim merkezi haline dönüştüreceklerini bildirerek, "Neden YÖK'ü kaldıracağız' diyoruz, bunun için. Üniversiteler, siyasi organın elinde sopasıyla dizayn ettiği kurum olmaktan çıkacak. Üniversitelerin her türlü düşüncenin özgürce tartışıldığı, her görüşün özgürce dile getirildiği mekanlar haline getirilmesi lazım. Bu noktaya taşırsak Türkiye orta gelir ve orta teknoloji tuzağından da çıkmış olur" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, toplam 132 milyar lira devletin alacağı olduğunu fakat tahsil edemediğini bildirerek, "Bizim bir projemiz var. KOBİ'lere ve esnafa, sigorta ve prim borcu olmayan esnaf ve KOBİ'ye, ödediği vergide sigorta primi kadar sıfır faizli kredi açacağız" dedi.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP Seçim Bildirgesi ve Aday Tanıtım Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement