CHP Süleymanpaşa Belediye Başkan Adayı Ekrem Eşkinat'tan 'Afet Yönetimi ve Şehir Planlaması' Projesi - Son Dakika
Yerel

CHP Süleymanpaşa Belediye Başkan Adayı Ekrem Eşkinat'tan 'Afet Yönetimi ve Şehir Planlaması' Projesi

CHP Süleymanpaşa Belediye Başkan Adayı Ekrem Eşkinat\'tan \'Afet Yönetimi ve Şehir Planlaması\' Projesi

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Belediye Başkan Adayı Ekrem Eşkinat, Süleymanpaşa ile ilgili projelerinden bir tanesini daha açıkladı.

07.03.2014 08:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Belediye Başkan Adayı Ekrem Eşkinat, Süleymanpaşa ile ilgili projelerinden bir tanesini daha açıkladı. Süleymanpaşa'nın yönetilmesinde önceliğin insanların güvenliği olması gerektiğini belirten Cumhuriyet Halk Partisi Süleymanpaşa Belediye Başkan Adayı Ekrem Eşkinat, bu doğrultuda hazırladığı olası afet durumlarında "Afet Yönetimi ve Şehir Planlaması Projesi" hakkında bilgilendirmeler yaptı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ile işbirliği yapılarak deprem erken uyarı sitemini Süleymanpaşa başta olmak üzere fay hattına paralel olarak ilçe sınırlarının her yerini kapsayacak şekilde ölçüm istasyonları yerleştirileceğini açıklayan Ekrem Eşkinat, bu proje ile olası bir deprem sonrası olabilecek patlamalar gibi ikinci afet olaylarının yaşanmasının önüne geçileceğini belirtti.

"YAPI KALİTE KONTROL LABORATUVARI KURACAĞIZ"

CHP Süleymanpaşa Belediye Başkan Adayı Ekrem Eşkinat, ayrıca gerekli izinlerin alınmasının ardından Namık Kemal Üniversitesi işbirliği ile depreme dayanıklı yapılar ve güçlendirme konusunda, riskli yapıların tespitini yapmak üzere 'Yapı Kalite Kontrol Laboratuvarı' kurulacağını ve kurulacak Yapı Kalite Kontrol Laboratuvarı bünyesinde mimar, inşaat mühendisi, jeoloji mühendisi, yapı öğretmeni, tekniker, teknisyen ve kırım döküm ekibi görev yapacağını ifade etti.

Kentsel dönüşüm ve kentsel planları yenileme konusunda açıklamalarına devam eden CHP Süleymanpaşa Belediye Başkan Adayı Ekrem Eşkinat, "Öncelikle şehir planlama rehabilitasyon çalışması yapılacak. Toplumsal yaşam yararına uygulamalar yapılarak, tüm ilgili sivil örgütlerin ve üniversitelerin katılımı ile 'Süleymanpaşa Şehir Planı 2015-2065 süreci' planlama çalışmalarına başlanacak. Ardından ise 5393 sayılı belediyeler yasasının 73. Maddesi gereğince, kentin gelişimine uygun olarak "Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projeleri'ni uygulayacağız" açıklamasında bulundu.

"YOKSUL VE GÜVENSİZ YAPILARDA OTURAN DAR GELİRLİ VATANDAŞLARIN GÜVENLİ KONUTLARDA BARINMASI SAĞLANACAK"

Bina güçlendirme ve yenilemeleri hakkında da konuşan Eşkinat, "Finansman olanakları sağlanarak, öncelikle güvensiz yapılara sahip yoksul ve dar gelirli vatandaşların güvenli konutlarda barınmaları sağlanacak. Kentsel sosyal donatılar insanca yaşama şartlarını sağlayacak standartlarda geliştirilecek. Proje alanlarındaki planlama kararları, kent bütününe yönelik kararlarından koparılmayacak, ayrıştırılmayacak. Uygulama sonucu oluşan rant artışları ise doğrudan kamuya kazandırılacak" diye konuştu.

Son olarak yapı denetimleri, mimari estetik tasarımlar ve şehirleşme akademileri hakkında da konuşan CHP Süleymanpaşa Belediye Başkan Adayı Ekrem Eşkinat, "Belediyemizin kendi laboratuvarı kurulana kadar Namık Kemal Üniversitesi işbirliği ile laboratuvar hizmetleri ve denetimleri sağlanacak. Yapı denetim şirketlerinin belirlenmesi aşamasında uygulamalara dikkat edilip yurttaşlarımıza tüm safhalarda bilgilendirmeler yapılacak. Binalarımız ve fiziki yapılarımızı tasarlama, kurma, insanların barınma, dinlenme, çalışma, eğlenme gibi eylemlerini sürdürebilmelerini sağlamak ve özellikle dış cephe ve dış mekanlardaki uygulamalara yön vermek amacıyla 'Süleymanpaşa Mimari Estetik Tasarım Kurulu'nu oluşturacağız. Bu kurulu mimarlar odası, güzel sanatlar fakültesi, şehir plancıları odası, üniversite ve meslek odası temsilcilerinin katılımı ile Süleymanpaşa'da oturan sanatçılardan oluşturulacak. Bir de şehirleşme akademimiz olacak. Süleymanpaşa Belediyesi'nin öncülüğünde Namık Kemal Üniversitesi, inşaat mühendisleri odası, mimarlar odası, şehir plancıları odası, tabipler odası ve diğer STK'ların katılımı ile oluşturulacak. Şehirleşme Akademisi ile kent mimarisi modern normlara uygun hale getirilerek şehrin çehresinin değiştirilmesini amaçlıyoruz" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP Süleymanpaşa Belediye Başkan Adayı Ekrem Eşkinat'tan 'Afet Yönetimi ve Şehir Planlaması' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement