CHP Üstsüz Güneşlenmeye Karşı mı Değil Mi? - Son Dakika
Güncel

CHP Üstsüz Güneşlenmeye Karşı mı Değil Mi?

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in bir röportajında belediyeye ait kadınlar plajında "CHP’li provokatörlerin üstsüz güneşlendiğini" söylemesi üzerine CHP Antalya İl Kadın Kolları üyeleri belediye önünde eylem yaptı.

11.12.2014 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sultan Yeğen, sözlerin çok vahim olduğunu ve özellikle Antalya gibi turizm kenti olan bir yerin Büyükşehir Belediye Başkanının ağzından çıkmış olmasının kendilerini son derece üzdüğünü ifade etti. Yeğen, Büyükşehir’in önce kadın erkek diye ayırmaya kalktığını, o tutumlarına devam ettiklerini, şimdi de kadınları ayırmaya çalıştıklarını ileri sürerek,

"Biz diyoruz ki şu ana kadar yaptığımız çalışmalarla bundan sonraki amaçlarımızla aydınlık günler için çalışıyoruz. Hiçbir zaman toplumu ayrıştırmak niyetinde değiliz. O yüzden şiddetle özellikle kadınlar üzerinden siyaset yapılmasına karşı olduğumuzu dile getirdik. Plajdaki olayı biz bilmiyoruz. Olayın gerçek olduğunu da bilmiyoruz. Olaydaki kadınların hangi siyasi görüşte olduğunu da bilmiyoruz. Onu Menderes Türel’e sormak lazım. Ama ’Bunlar CHP’li kadınlardı, bunlar başka kadınlardı’ diye ayırmak ve yaftalamak çok doğru bir olay değil" dedi.

"KADINLAR PLAJINDA HERKES DENİZE GİRİYOR"

CHP’nin yaptığı eyleme bir anlam veremediğini söyleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise, kendilerinin her zaman kadınların özgürlüklerini savunup, yasaklarla mücadele eden bir anlayışa sahip olduklarını söyledi. Türel, yasaklar, yoksulluk ve yolsuzluğun siyaset olarak mücadele ettikleri üç konunun ana başlığı olduğuna dikkat çekti. Türel şöyle dedi:

"Dolayısıyla biz her türlü yasağa karşıyız. Bizim bugün kadınlar plajında üstsüzlerin denize girmesini ifade etmemizden CHP Kadın Kolları’nın niye alındığını anlamadım. Kendileri eğer üstsüz denize girenlere karşılarsa bunu açıkça söylesinler. Herkes dertlerinin ne olduğunu anlasın. Kadınlar plajında herkes denize giriyor. Kadınlar bütün özgürlüklerini kullanarak denizin nimetlerinden istifade ediyorlar.

Bunun içerisinde her kesimden insanlar var. Üstsüzler var. Onun dışında arkadaşlarımız var. Hanımefendiler var. Bizim bir röportajımızda ’Üstsüzler de denize giriyor’ sözünden ne anladılar anlamıyorum. Bunu protesto haline dönüştürmelerini de anlamıyorum. Eğer CHP Kadın Kolları denize üstsüz giren yerli ve yabancı turistlere karşıysa bunu açıkça çıksın söylesin. Herkes ne demek istediklerini anlar."

CHP Üstsüz Güneşlenmeye Karşı mı Değil Mi?
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel CHP Üstsüz Güneşlenmeye Karşı mı Değil Mi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement