CHP Yalova Milletvekili İnce Açıklaması - Son Dakika
Yerel

CHP Yalova Milletvekili İnce Açıklaması

"Şu ana kadar merkez yoklamasıyla milletvekili oldum. Ama doğrusunun üyelerle ön seçim olduğunu düşünüyorum"

20.09.2014 13:00

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, milletvekillerinin ön seçimle belirlenmesi gerektiğini söyledi.

İnce, partisinin Bodrum İlçe Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, CHP'nin "sen ben kavgasına" düşemeyeceğini ifade etti.

CHP'nin beraber olması gerektiğini belirten İnce, "Bu ülkenin bütün yurtseverleri, aydınlık yüzlü, çağdaş düşünceli insanları, solcuları, sosyalistleri, demokratik solcuları, merkez sağdaki liberaller, milliyetçiler, ulusalcılar, cumhuriyete inanan bütün duyarlı yurttaşlarımız beraber olmalı" dedi.

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan İnce, "Milletvekilleri, teşkilatlarda yapılan seçimle mi yoksa merkez yoklamasıyla mı belirlenmeli?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Şu ana kadar merkez yoklamasıyla milletvekili oldum. Ama doğrusunun üyelerle ön seçim olduğunu düşünüyorum. Demokrat Parti milletvekilleri bir gün İsmet Paşa'ya, 'tek adamsın' diyorlar. O da 'doğru söylüyorsunuz, ben tek adamlıktan demokrasiye geçtim. Ama siz demokrasiden tek adamlığa geçmek istiyorsunuz' diyor. Bu işin doğrusu, ön seçimdir. Bunu savunuyorum. Partinin bütün milletvekilleri, böyle belirlenmelidir. Yeterli kontenjan var. Böyle aday olmak istiyorum." - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Yalova Milletvekili İnce Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement