Chpli Piriştina: "Buca'yı Gençlerle Yöneteceğiz" - Son Dakika
Yerel

Chpli Piriştina: "Buca'yı Gençlerle Yöneteceğiz"

Chpli Piriştina: "Buca\'yı Gençlerle Yöneteceğiz"

CHP Buca Belediye Başkan Adayı Levent Piriştina, biraraya geldiği gençlere ilçeyi birlikte yönetme sözü verdi.

28.03.2014 10:25

CHP Buca Belediye Başkan Adayı Levent Piriştina, biraraya geldiği gençlere ilçeyi birlikte yönetme sözü verdi. "Sizlerle aynı düşünen bir belediye başkanınız var" diyen genç başkan adayı, Eskişehir'deki gibi üniversite öğrencilerinin hazırladığı pek çok projeyi kent yaşamı için uygulayacaklarını söyledi.

Üniversite öğrencileri ile Dokuzçeşmeler Mevkii'nde bir kafede buluşan Piriştina, gençleri kent yönetiminde üretken hale getirmek üzere yola çıktıklarını ifade etti. Eskişehir'deki gibi üniversitenin kent yönetiminin kalbinde olması gerektiğini belirten Piriştina, "Eskişehir'in Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e 'bu kadar projeyi nasıl yaptınız' diye sorduğumda bana, 'ben değil, öğrenciler hazırladı. Ben sadece uyguladım' şeklinde yanıt vermişti. Bizim de birinci projemiz sizleri yönetime getirmek olacak. İkinci projemiz ise kampus içindeki yaşam kalitenizi artırmak üzerine gerçekleşecek. Büyükşehir Belediyesi ile daha önce olduğu gibi ücretsiz ring seferleri düzenlemeyi planlıyoruz. Yine Büyükşehir Belediyesi'nin sahilde uygulamaya koyduğu bisiklet projesini (BİSİM) biz de kampus içine getireceğiz. Kampus alanı içinde belli bölgelerde sponsorlar aracılığıyla ücretsiz internet sağlamak için çalışacağız. Ayrıca belediyemiz bünyesinde bir gençlik masası oluşturacağız.

BARINMA DESTEĞİ

Öğrencilerin barınma sorunu ile ilgili de hamleler yapmak istediklerini, bunun için ödenen bedelleri düşürerek gençlerin üzerindeki bu yükü hafifletmek istediklerini dile getiren Piriştina, "Belediye olarak misafirhane açmayı, özel yurtlardan düşük ücretli oda temini üzerine çalışıyoruz. Sizlerin rahat nefes almasını istiyoruz. Öte yandan Gezi Pasajı adıyla bir öğlence ve dinlence bölgesi planlıyoruz. Bornova Küçükpark'ta yapılan bir araştırmada gençlerin yüzde 60'ının vakit geçirmek için Buca'dan geldiği belirlenmiş. Buna son vermek ve sizlerin eğitim dışındaki zamanlarda ilçemizde kalmanız için önemli hamleler yapmayı amaçlıyoruz" dedi. Gençlerin sorularını yanıtlayan genç aday, daha sonra Kosova- Rumeli Kültür, Sanat, Turizm Derneği'ni ziyaret etti, Yenigün ve Akıncılar mahallelerinde kahve toplantıları yaptı. Piriştina buradaki vatandaşlara yerel seçimin Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimi olduğunu söyleyerek sandığa gitme çağrısı yaptı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Chpli Piriştina: 'Buca'yı Gençlerle Yöneteceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement