'Çiçek Açan Kent' Antalya Görücüye Çıkıyor - Son Dakika
Yerel

'Çiçek Açan Kent' Antalya Görücüye Çıkıyor

Kaleiçi Hıdırlık Sokak Kentsel Tasarım Projesi ile "Uluslararası Çiçek Açan Şehirler Projesi"nde yarışan Antalya, jüri üyelerine tanıtılacak.

22.07.2015 09:52  Güncelleme: 09:56

Kaleiçi Hıdırlık Sokak Kentsel Tasarım Projesi ile "Uluslararası Çiçek Açan Şehirler Projesi"nde yarışan Antalya, jüri üyelerine tanıtılacak.

Valilik, Antalya Büyükşehir Belediyesi, EXPO 2016 Antalya Ajansı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, Peyzaj Mimarları Odası başta olmak üzere birçok kurum ve sivil toplum kuruluşunca desteklenen projede son aşamaya gelindi.

Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje çerçevesinde Kaleiçi'nde Hıdırlık Sokak, Mermerli Sokak, Hesapçı Sokak ve Eski Yanık Hastane alanında peyzaj çalışmaları yapıldığını bildirdi.

Sokakların saksı çiçekleriyle renklendirildiğini anlatan Bağdatlıoğlu, projede sürdürülebilirliği ön planda tuttuklarını kaydetti.

Gelecek yıl Antalya'da düzenlenecek Botanik EXPO'suna katkı sağlayacağı düşüncesiyle bu yarışmaya katıldıklarını ifade eden Bağdatlıoğlu, "Bu bölgenin örnek gösterilerek ülke geneline yayılmasını amaçlıyoruz. 6 ay boyunca caddenin gündemde tutulması, sosyal aktivitelerin yapılması ve şehir bütünlüğünün sağlanmasını arzuluyoruz" dedi.

Bağdatlıoğlu, projenin, "marka kent" Antalya'nın imajına değer kazandıracağını vurguladı.

- Belçika ve Kanada'dan jüri üyeleri değerlendirecek

Projenin yaklaşık 4 milyon 530 bin liraya mal olduğunu bildiren Bağdatlıoğlu, kentin peyzaj mimar olan Belçikalı ve Kanadalı jüri üyeleri tarafından çevre düzeni, sosyal aktiviteler, paydaşların uyumu, doğanın korunması gibi kriterler göz önüne alınarak değerlendirileceğini bildirdi.

Jüri üyelerinin bu akşam Antalya'ya geleceğini ve 2 gün süreyle incelemelerde bulunacağını anlatan Bağdatlıoğlu, çalışmaların eylül ayına kadar devam edeceğini kaydetti.

Projenin, yarışmadan sonraki 6 ay boyunca da çeşitli aktivitelerle sürdürülebilirliğinin sağlanacağını ifade eden Bağdatlıoğlu, "İnsanlar çalışmayı görecek sahiplenecek özenecek ve çeşitli belediyeler de kendi kentlerinde bunu uygulayacak. Hedefimiz çevreyi, çiçeği, peyzajı konuşturmaktı ve hedefimize ulaştık" diye konuştu.

Bağdatlıoğlu, projeyi sadece yöneticilerin değil, halkın projesi olarak gördüklerini bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Çiçek Açan Kent' Antalya Görücüye Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement