Çığ Felaketinde Hayatını Kaybedenler İçin Anma Programı - Son Dakika
Güncel

Çığ Felaketinde Hayatını Kaybedenler İçin Anma Programı

Çığ Felaketinde Hayatını Kaybedenler İçin Anma Programı

Bayburt’un Üzengili köyünde 1993 yılında meydana gelen çığ felaketinde hayatını kaybeden 59 kişi için anma programı düzenlendi.

18.01.2014 18:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayburt'un Üzengili köyünde 1993 yılında meydana gelen çığ felaketinde hayatını kaybeden 59 kişi için anma programı düzenlendi.

Şair Zihni Kültür Merkezinde Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti Derneği (MÜSDER), Bayburt Belediyesi ile Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce gerçekleştirilen anma programına Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Adil Arslan, bazı kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile Üzengili köyü sakinleri katıldı.

Programda konuşan MÜSDER Başkanı Adil Kacır, anma programını 18 Ocak 1993 yılında Üzengili köyünde meydana gelen çığ felaketi sonucu hayatını kaybedenleri anmak, yaşanan acı ve felaket konusunda farkındalık oluşturmak için düzenlediklerini söyledi.

Üzengili köyünde 21 yıl önce 18 Ocak sabahına kar, soğuk, gözyaşı ve ölümlerle uyandıklarını dile getiren Kacır, "Aralarında bebeklerin ve çocukların da bulunduğu, kadını, erkeği, yaşlısı ve genciyle 59 canımızı yaşanan çığ felaketinde kaybettik. Yine Üzengili köyünde 1923 yılında çığ felaketi meydana gelmiş ve bu felakette de 30 vatandaşımız yaşamını yitirmişti" dedi.

Kacır, yaşanan bu çığ felaketleri ile Bayburt'un AFAD verilerine göre ölümcül çığ olaylarının büyüklüğü açısından Şırnak ve Tunceli'den sonra üçüncü sırada yer aldığını dile getirdi.

Konuşmanın ardından anma programında, çığ felaketinin ardından TRT tarafından çekilen ve o gün köyde yaşanan dramı gözler önüne seren görüntüler izlendi. - Bayburt

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çığ Felaketinde Hayatını Kaybedenler İçin Anma Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement