Çin ve Güney Kore İran'da Yatırıma Hazırlanıyor - Son Dakika
Ekonomi

Çin ve Güney Kore İran'da Yatırıma Hazırlanıyor

İran Petrol Bakanı Yardımcısı Mansur Muazemi, Çin ve Güney Kore'de bazı şirketlerin İran'ın petrol ve gaz sahalarında yatırım yapmak istediğini söyledi.

09.09.2014 11:41  Güncelleme: 15:03

İran Petrol Bakanı Yardımcısı Mansur Muazemi, Çin ve Güney Kore'de bazı şirketlerin İran'ın petrol ve gaz sahalarında yatırım yapmak istediğini söyledi.

İran Öğrenciler Haber Ajansı ISNA'nın haberine göre, İran Petrol Bakanı Yardımcısı Mansur Muazemi, Çin ve Güney Kore şirketlerinin İran'da petrol ve gaz rafinerileri inşa etme taleplerini kendilerine ilettiğini, İran'ın teklife sıcak baktığını ve İran'ın yabancı yatırımlar konusunda herhangi bir sınırlandırma öngörmediğini kaydetti.

İran, Rusya'dan sonra dünyanın en büyük ikinci doğalgaz rezervine sahip ülke. Hem kara hem de denizde doğalgaz yatakları bulunan İran, rezerv yönünden ikinci sırada yer almasına rağmen, nükleer programı nedeniyle uygulanan uluslararası yaptırım ve ambargo nedeniyle üretim ve ihracatta bir dizi engellerle karşı karşıya bulunuyordu. Ancak İran'ın, BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya ile (5+1) 24 Kasım 2013'te Cenevre'de vardığı geçici anlaşma uyarınca, kapsamlı çözüme dek yaptırımlar hafifletilmişti.

İran'ın enerji sektörüne uygulanan yaptırımların hafifletilmesinin ardından, dünyanın önde gelen enerji şirketlerinin İran petrolüne ilgisi yeniden artıyor.

İran Milli Gaz Şirketi yatırım komitesi yetkilisi Asgar Suheylipur da kısa süre önce, başta Avrupalı şirketler olmak üzere dünyanın önde gelen enerji şirketlerinin İran'daki doğalgaz sahalarında15 milyar dolarlık yatırım yapmaya hazır olduklarını bildirmişti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Çin ve Güney Kore İran'da Yatırıma Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement