Çınarlı Mahallesi'ne 'Dicle' Adının Verilmesi Teklifi - Son Dakika
Yerel

Çınarlı Mahallesi'ne 'Dicle' Adının Verilmesi Teklifi

Çınarlı Mahallesi\'ne \'Dicle\' Adının Verilmesi Teklifi

Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Bekir Sıtkı Özer, Küçükdikili'ye bağlı Çınarlı Mahallesi'nin adının 'Dicle' olarak değiştirilmesine yönelik tartışmalara dikkat çekerek, "Eğer en masumene bir istekte bile çatışır hale gelirsek Türkiye'nin"...

16.08.2012 17:12

Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Bekir Sıtkı Özer, Küçükdikili'ye bağlı Çınarlı Mahallesi'nin adının 'Dicle' olarak değiştirilmesine yönelik tartışmalara dikkat çekerek, "Eğer en masumene bir istekte bile çatışır hale gelirsek Türkiye'nin başına gelecekleri gözüm kapalı olarak düşünmek dahi istemiyorum" dedi.

Büyükşehir Belediye Meclisi, 2012 Yılı Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın dördüncü birleşimini gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıyı Meclis Başkanvekili Halil Tüm yönetti. Oturumda gündem dışı söz alarak kürsüye çıkan Bekir Sıtkı Özer, Türkiye'nin çok büyük bir mozaik olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin tarih boyunca çok büyük uygarlıklara ev sahipliği yaptığı gibi yapmaya da devam ettiğini anlattı.

Bu mozaiğe uygun kentlerin başında da Adana'nın geldiğine işaret eden Özer, bunun bir zenginlik olarak öne çıktığını vurguladı. Türkiye'de son dönemde yaşanan terör olaylarına dikkat çeken Özer, "İster Türk, ister Kürt olsun ne yazık ki, bu ülken çocukları dağlarda birbirini vuruyor. Bugün yaşananlar emperyalistlerin oyunu. Ne zaman birbirimize kenetlenip, birbirimize saygı, sevgi ve hoşgörü ile yaklaşırsak, bu oyunun üstesinden gelebiliriz" dedi.

Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde belirli semt ve mahallelere ait Kürtçe ve Ermenice isimlerin değiştirilmesine de karşı çıkan Özer, geçmiş meclis oturumlarında sunulan bir teklif ile birlikte Küçükdikili'de bulunan Çınarlı Mahallesi'nin adının 'Dicle Mahallesi' olarak değiştirilmesinin önerildiğini ve yapılan görüşmelerin ardından teklifin, oy çokluğu ile kabul edildiğini vurguladı.

Bekir Sıtkı Özer, "Bildiğiniz gibi Diyarbakır'ın da 'Dicle' diye bir ilçesi var. Küçükdikili'de yaşayan insanların Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden göç edip de bölgeye yerleştiğini biliyoruz. Şimdi böylesine masumane bir teklifin, orada yaşayan arkadaşların art niyetli bir düşünce ile savunduklarına inanmıyorum. Çınarlı Mahallesi'nin adının Dicle Mahallesi olarak değiştirilmesinin ne mahsuru olabilir? Türkiye'nin çok daha büyük sorunları var. Türkiye, maalesef emperyalist ülkelerce hızla bölünmeye doğru sürükleniyor. Eğer en masumene bir istekte bile çatışır hale gelirsek Türkiye'nin başına gelecekleri gözüm kapalı olarak düşünmek dahi istemiyorum. Bu nedenle Çınarlı'nın isminin, Dicle Mahallesi olarak değiştirileceğine inanıyorum" diye konuştu.

Kendisine yönelik basında yapılan eleştirilere de yanıt veren Özer, "Bu konuşmadan sonra basın ne diyecek merak ediyorum. 'Bekir Sustu' diyenler olacak ama ben onları artık ciddiye dahi almıyorum. Elbette ki, ciddiye aldığım basın kuruluşları ve gazeteciler var. Aytaç Durak döneminde yeri göğü indirenlerin, bugün geldikleri noktaya baktıktan sonra ancak bunlara gülüyorum, çünkü samimi olmadıklarına inanıyorum" ifadesini kullandı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çınarlı Mahallesi'ne 'Dicle' Adının Verilmesi Teklifi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement