Cizre'de Nesli Tükenen Kertenkele Türü Bulundu - Son Dakika
Güncel

Cizre'de Nesli Tükenen Kertenkele Türü Bulundu

Cizre\'de Nesli Tükenen Kertenkele Türü Bulundu

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde tarihi eser kalıntıları arasında nesli tükenmekte siyah ve sarı benekli kertenkele bulundu.

17.04.2014 16:19  Güncelleme: 16:56

Şırnak'ın Cizre ilçesinde vatandaşlar tarafından tarihi kalıntılar arasında 'Türk semenderi' adlı nesli tükenmekte olan bir su kertenkelesi bulundu. Vatandaşlar tarafından bulunan kertenkele Tarım İlçe Müdürlüğü'ne teslim edilerek korunmasını istedi. 

HEM SUDA HEM KARADA YAŞIYOR

Cizre'de bir vatandaşın bahçesinde yakalayıp İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık ekiplerine teslim ettiği 'Türk semenderi' hem suda yaşıyor hem de karada.

"İLK DEFA RASTLADIK"

Kertenkele ailesinden olan Türk semenderinin üzerinde bulunan sarı benekler kertenkeleye ilginin artmasına neden oldu. Cizre'de ilk defa böyle bir canlı türüne rastladıklarını belirten İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ayhan Buğday, "bu canlı türleri genelde Suriye, Ürdün, Irak tarafında görülebilen bir canlı türüdür." dedi.

"ANNESİNİN DE BURADA OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ"

Buğday, "Suda yaşayan bir canlı türüdür. Ancak bizim bölgemizdeki sıcaklığa rağmen görülmesi ve yavru olmasından dolayı bunun annesinin de olacağını düşünüyoruz. Buğday, bulunan canlı ile ilgili il müdürlüğü ile görüşeceklerini, uzmanların canlı üzerinde yapacakları araştırmanın ardından 10 santim boyunda olan Türk semenderini doğaya bırakacağız. Türkçe'de benekli kertenkele olarak bilenen canlının gerçek adı ise Türk semenderidir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cizre'de Nesli Tükenen Kertenkele Türü Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement