Cizre'de Olaylı Seçim Protestosu - Son Dakika
Güncel

Cizre'de Olaylı Seçim Protestosu

Cizre\'de Olaylı Seçim Protestosu

Cizre'de, Ağrı'daki yerel seçimlerin iptalini protesto eden maskeli göstericiler bir öğrenci yurduna ve polis araçlarına molotof kokteyliyle saldırdı.

07.04.2014 01:33  Güncelleme: 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Cizre İlçesinde Ağrı'daki yerel seçimlerin iptal edilmesini protesto eden yüzleri maskeli bir grup gösterici bir öğrenci yurduna ve polis araçlarına Molotof kokteylleri ile saldırdı. Polis izinsiz gösteri yapan guruplara tazyikli su, gaz bombası ve plastik mermilerle müdahale etti.

CİZRE'DE SOKAKLARI SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Ağrı'daki seçimlerin iptal edilmesi gerekçesiyle, izinsiz gösteri yapmak isteyen yüzleri maskeli bir grup gösterici Cizre'de sokakları savaş alanına çevirdi. Ağrı ilinde seçimlerin iptal edilmesi,bazı il ve ilçelerde devam eden seçim gerginliğin gerekçesiyle Nusaybin Caddesi, Yafes Caddesi ve İdil Caddesi'ne çıkıp yoldan geçen araçları durdurup izinsiz gösteri yapmak isteyen yüzleri maskeli 200 kişilik bir grup polisle çatıştı.

POLİSİN UYARILARINA RAĞMEN, GRUP DAĞILMADI

Cudi ve Nur Mahallesi'nin ara sokaklarında toplandıktan sonra caddeye çıkan gösterici gurup olay yerine sevk edilen Polis zırhlı araçları ve Toma'lara havafişek,taş,ses bombası ve molotof kokteylleri ile saldırdı. Polis uyarı anonslarına rağmen dağılmayan gruplara tazyikli su,gaz bombası ve plastik mermilerle müdahale etti.

OKUMA SALONLARINDA MADDİ HASAR MEYDANA GELDİ

Polisin müdahale ettiği gösterici guruplar tekrardan İdil Caddesi'ne çıkarak aynı cadde üzerinde bulunan bir öğrenci okuma salonuna da molotof kokteylleri ile saldırdı. Göstericilerin saldırısına uğrayan okuma salonunda maddi hasar meydana gelirken çıkan ufak çaptaki yangına olay yerinde bulunan TOMA araçları müdahale etti. Polisin müdahalesi ile Cudi ve Nur Mahallesi'nin ara sokaklarına kaçan göstericiler sokak aralarından polise saldırmaya devam ederken, olaylar gece geç saatlere kadar devam etti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cizre'de Olaylı Seçim Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement