Cizre'de, Üreme Sağlığı Eğitim Merkezi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Cizre'de, Üreme Sağlığı Eğitim Merkezi Açıldı

Şırnak İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Cizre'de Üreme Sağlığı Eğitim Merkezi açtı.

28.10.2014 16:37  Güncelleme: 16:49

Şırnak İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Cizre'de Üreme Sağlığı Eğitim Merkezi (ÜSEM) açtı.

Şırnak İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Muhsin Hayyam Elçi, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü hizmet içi eğitimlerin kurumsallaşması ve sürdürülebilirliğini sağlamak için Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Merkezinin, hizmet sunum kapasiteleri genişletilerek Cizre Toplum Sağlığı Merkezinde Üreme Sağlığı Eğitim Merkezini (ÜSEM) açtıklarını belirtti.

Elçi, Türkiye'de bazı aileler bilinçsizce ve bakamayacakları sayıda çocuk sahibi olduğunu ve bunun da gerek ekonomik, gerekse sosyal açıdan bugünden başlayarak geleceğe kadar uzanan birtakım sorunlar zincirini beraberinde getirdiğini söyledi.

İstenmeyen gebeliklerin önüne geçilmesi için sahadaki sağlık personeline eğitim vermeye başladıklarını dile getiren Elçi, şöyle konuştu:

"Biz de Halk Sağlık Müdürlüğü olarak ilimizde özellikle istenmeyen gebeliklerin önüne geçmek adına, vatandaşlarımıza birebir ulaşan ve onları bilgilendirme şansına sahip olan sahadaki sağlık personelimize 'Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı' konulu eğitimi bugünden başlayarak 15 iş günü 5 modül şeklinde vermeyi uygun gördük. Anne ve bebekler sağlık hizmetleri açısından risk altında bulunan ve öncelik tanınması gereken iki önemli grubu oluşturmaktadır. Ana Çocuk Sağlığı hizmetlerinin temel izleme göstergeleri olan anne ölüm oranı ve bebek ölüm hızı, sağlanan olumlu gelişmelere rağmen gelişmiş ülkelerin düzeyine çekilememiştir." - Şırnak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cizre'de, Üreme Sağlığı Eğitim Merkezi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement