Cizreliler Kandil Gecesinde Huzur ve Barış İçin Dua Etti - Son Dakika
Yerel

Cizreliler Kandil Gecesinde Huzur ve Barış İçin Dua Etti

Cizreliler Kandil Gecesinde Huzur ve Barış İçin Dua Etti

Şırnak’ın Cizre ilçesinde dualarla idrak edilen mübarek Regaip Kandili’nde vatandaşlar, huzur ve barışın sağlanması için ellerini semaya kaldırdı.

07.04.2016 23:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Cizre ilçesinde dualarla idrak edilen mübarek Regaip Kandili'nde vatandaşlar, huzur ve barışın sağlanması için ellerini semaya kaldırdı.

Mübarek üç ayların müjdecisi olarak kabul edilen Regaip Kandili, Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Şırnak'ın Cizre ilçesinde Hz. Nuh Nebi Camii'nde de dualarla eda edildi. Yatsı namazının ardından düzenlenen özel programla kutlanan Regaip Kandili'nde cami dolup taştı.

Hz. Nuh Nebi Camii'nde gerçekleşen kandil programına gelen vatandaşlara cami görevlileri tarafından çikolata ve gül kolonyası ikram edildi. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan Regaip Kandili programında vatandaşlar ülkede barış ve huzur ortamının bozulmaması, Cizre ve bölgedeki olayların son bulması ve tekrardan huzurun sağlanması için bol bol dua etti.

Hacı Murat Demirci, bu gecede edilen bütün duaların kabul edilmesini ve İslam aleminin içindeki sıkıntıların son bulmasını diledi. Bu gecenin çok önemli bir gece olduğunu belirten Renas Özalp ise, "Ülkemiz için bütün Müslüman alemi için huzura, barışa kardeşliğe vesile olur inşallah. İnşallah ülkemizdeki, bölgemizdeki yaşanan olaylar bu gecenin hayrı sebebi ile barışa ve huzura vesile olur" dedi.

Regaip Kandili programına katılan ve Türkçe bilmediği için Kürtçe konuşan Cizreli vatandaşlardan Medine Budak ise, "Bu mübarek gecenin tüm İslam alemine hayırlara vesile olması diliyorum. Ülkemiz için dünya için barış, huzur getirmesini diliyorum. Allah nice kandiller nasip etsin" dedi. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cizreliler Kandil Gecesinde Huzur ve Barış İçin Dua Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement