Çoban Cinayetlerinin Aydınlatılması İçin Özel Ekip Kuruldu - Son Dakika
Güncel

Çoban Cinayetlerinin Aydınlatılması İçin Özel Ekip Kuruldu

Çoban Cinayetlerinin Aydınlatılması İçin Özel Ekip Kuruldu

Muğla'nın Fethiye ve Seydikemer ilçelerinin arasında yer alan Mendos Dağı eteklerinde 3 çobanın tüfekle öldürüldüğü cinayetlerin aydınlatılması için jandarma tarafından özel ekip kuruldu.

08.04.2016 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Fethiye ve Seydikemer ilçelerinin arasında yer alan Mendos Dağı eteklerinde 3 çobanın tüfekle öldürüldüğü cinayetlerin aydınlatılması için jandarma tarafından özel ekip kuruldu.

Mendos Dağı eteklerindeki Ovacık- Esenköy orman yolunda geçen 9 Mart'ta gezintiye çıkan enduro sporcusu Serkan Özdemir, yolun 15'inci kilometresinde devrilmiş plakasız motosiklet ve yanında yatan iki kişi gördü. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, 44 yaşındaki Cahit Paslı ile eşi 38 yaşındaki Hatice Paslı'nın dağın eteklerine bıraktıkları keçileri kontrole giderken tüfekle öldürüldüğünü tespit etti. Cahit Paslı'nın göğsünden, eşinin ise sırtından vurulduğu belirlendi.

KAYBOLAN ÇOBANIN CESEDİ BULUNDU

Jandarma bu cinayeti aydınlatmaya çalışırken, geçen 2 Nisan'da Seydikemer'in Kabaağaç Mahallesi'nden Mendos Dağı eteklerine keçi otlamaya giden çoban 42 yaşındaki Hüseyin Gökmen'in kaybolduğu haberi geldi.

Cep telefonuna yapılan çağrılara cevap vermeyen Gökmen'in bulunması için Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE), Arama Kurtarma Derneği (AKUT), Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri bölgeye sevk edildi. Gece sonuç alınamayan aramalara 3 Nisan sabahı devam edildi. Mendos Dağı eteklerindeki Dokuz Göller Bölgesi'nde Gökmen'in cansız bedenine ulaşıldı. Yapılan incelemede Hüseyin Gökmen'in sırtından vurularak öldürüldüğü saptandı.

BAĞLANTI KURULAMADI

Arasında 10 kilometre mesafe bulunan iki bölgede 25 gün araşla işlenen cinayetleri aydınlatkmak için jandama harekete geçti. Kurulan özel ekip, Mendos Dağı eteklerinde hayvan otlatan çobanları ifadeye çağrıldı. Jandarma iki olay arasında cinayetlerin tüfekle işlenmesi ve öldürülenlerin çoban olması dışında henüz bir bağlantı kurulamadığını kaydetti. Soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, olayın aydınlatılması için jandarmanın yaptığı çalışmaların devam ettiğini söyledi. Çalık olayın en kısa sürede aydınlatılmasını beklediklerini kaydetti.

Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken ise ilçede işlenen Hüseyin Gökmen cinayetinin jandarma ve cumhuriyet savcılığı tarafından titizlikle incelendiğini söyledi. Henüz bir şüpheli belirlenemediğini anlatan Köken, "Cinayetler sonucu oluşan köylülerimizin korkularını en kısa sürede gidereceğiz. Kısa sürede cinayetin aydınlatılmasını bekliyoruz" dedi.

- Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çoban Cinayetlerinin Aydınlatılması İçin Özel Ekip Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement