Çocuklar Şişme Havuzlarda Serinliyor - Son Dakika
Yerel

Çocuklar Şişme Havuzlarda Serinliyor

Çocuklar Şişme Havuzlarda Serinliyor

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yaşanan kavurucu sıcaklardan bunalan çocuklar, şişme havuzlarda serinliyor.

27.07.2015 12:05

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yaşanan kavurucu sıcaklardan bunalan çocuklar, şişme havuzlarda serinliyor.

Kızıltepe'de aşırı sıcakların yaşandığı bu günlerde vatandaşlar, sıcaktan bunalan çocuklarını şişme havuzlarda serinletiyor. Şişme havuzları suyla dolduran aileler, çocuklarını serinletmeye ve eğlendirmeye çalışıyor.

Kızıltepe Otluk Mahallesi'nde ikamet eden Halil ve Hatice Aydoğan çifti, çocuklarına Irak'tan getirdikleri şişme havuz ile serinletmeye çalışıyor. Hatice Aydoğan "Birkaç gündür Temmuz ayının en kavurucu sıcak günlerini yaşıyoruz. Çocuklar sıcak havalardan bunalıyor. Biz de çareyi seyyar şişme havuzlarda bulduk. Eşim Irak'tan aldığı şişme havuzların içerisine her gün öğlen setlerinde su doldurduktan sonra çocukları içerisine bırakıyoruz. Bu vesileyle çocuklar günde en az 2 saat hem serinliyor hem de eğleniyor" dedi.

Şişme havuzlarda serinleyen Zuhal Aydoğan ise havaların çok sıcak ve bunaltı olmasından dolayı kendi bahçelerinde kurdukları seyyar havuzun içine su doldurup günde 1 veya 2 saat kardeşleriyle birlikte serinlemeye çalıştıklarını söyledi.

Mardin Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre Mardin merkezde en yüksek sıcaklık 33, Kızıltepe ilçesinde ise en yüksek sıcaklığın 38 derece olduğu belirtildi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çocuklar Şişme Havuzlarda Serinliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement