Çocuklara Trafiği Sevdiren Park - Son Dakika
Yerel

Çocuklara Trafiği Sevdiren Park

Çocuklara Trafiği Sevdiren Park

Tokat’ın Erbaa ilçesinde trafik bilgisi vermek ve kurallara uyma alışkanlığı kazandırmak amacıyla kurulan parkta öğrenciler neşeli anlar yaşıyor.

13.03.2015 10:07

Tokat'ın Erbaa ilçesinde trafik bilgisi vermek ve kurallara uyma alışkanlığı kazandırmak amacıyla kurulan parkta öğrenciler neşeli anlar yaşıyor.

Trafik kurallarının küçük yaşlardan itibaren öğretilmesi ve toplumdaki bilincin artması amacıyla Erbaa Belediyesi tarafından kurulan Çocuk Trafik Eğitim Merkezi her gün farklı okullarından gelen öğrencileri ağırlıyor. İlk yardım ve trafik kurallarının yanı sıra bu dönem başlatılan bir uygulama ile değerler eğitimi vermeye başlanan trafik parkında İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden bir polis memuru ve çeşitli dallarda öğretmenlerin katılımıyla ilk yardım, trafik kuralları ve değerler eğitimi veriliyor. Hem yaya hem de araç sürücüsü olan öğrenciler eğitim sonrasında sertifikalarını alarak eğitimlerini tamamlıyor.

Erbaa Belediyesi ve Hayrat Vakfı tarafından imzalanan protokolle birlikte bu yıl ilk defa verilmeye başlanan "Değerler Eğitimi" derslerinde öğrencilere anne-baba sevgisi, tarih bilinci, vatan sevgisi, saygı, özgüven ve okuma alışkanlığı gibi birçok konuda eğitim veriliyor. Değerler eğitimiyle ilgili bilgi veren Hayrat Vakfı Erbaa Temsilcisi Muammer Ak, Çanakkale'nin 100.yılı olması münasebetiyle öğrencilere Çanakkale ve vatan sevgisi üzerine vurgu yaptıklarını ifade ederek, "Tarih bilinci ne değiniyor ve çocuklarımızın okuma alışkanlığı, vatan bilinci, yurt sevgisi bu gibi konulara değiniyoruz. Bu eğitim öğretim yılı sürecince devam edecek" dedi. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çocuklara Trafiği Sevdiren Park - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement