Çocuklarıyla Yangında Mahsur Kalan Anne O Anları Anlattı - Son Dakika
Güncel

Çocuklarıyla Yangında Mahsur Kalan Anne O Anları Anlattı

Çocuklarıyla Yangında Mahsur Kalan Anne O Anları Anlattı

Aksaray'da dün evinde çıkan yangında iki çocuğuyla birlikte mahsur kalan ve itfaiye ekipleri tarafından kurtarılan Sibel İlik, yaşadığı korku dolu anları anlattı.

10.11.2015 16:34  Güncelleme: 17:38

Aksaray'da dün evinde çıkan yangında iki çocuğuyla birlikte mahsur kalan ve itfaiye ekipleri tarafından kurtarılan 25 yaşındaki Sibel İlik, yaşadığı korku dolu anları anlattı. İlik, "İki yavrumla neredeyse yanacaktık" dedi.

Yangın, dün Hürriyet Mahallesi 4017 Sokak'ta bulunan iki katlı apartmanın birinci katındaki Yalçın İlik'e ait evde meydana geldi. Sibel İlik, mutfakta kışlık yiyecek hazırladığı sırada 4 aylık oğlu Yıldırım'ın bulunduğu odada elektrik kontağından yangın çıktı. Alevler kısa sürede yükseldi. Durumu fark eden çevredekiler itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Sibel İlik, önce yangının çıktığı odadaki oğlu Yıldırım, sonra mutfaktaki oğlu 4 yaşındaki Yasin'i yanına alıp, üst katta 6 aylık torunu ile kalan 57 yaşındaki komşusu Melek Uygur'un evine çıktı. Ancak dumanların binayı sarması nedeniyle iki kadın ve üç çocuk mahsur kaldı. İtfaiye ekipleri mahsur kalanları merdivenle kurtardı. Dumandan etkilenen üçü çocuk beş kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı. Melek Uygur, aynı adı taşıyan torunu ve Sibel İlik, tedavilerinin ardından taburcu oldu. Yıldırım ve Yasin İlik'in tedavileri ise devam ediyor. Hastanede çocuklarına refakatçi olan Sibel İlik, yangın sırasında yaşadıklarını anlattı.

Pazardan yeni geldiğini ve mutfakta kışlık yiyecek hazırladığını belirten Sibel İlik, şunları söyledi:

"Küçük oğlumu beşiğe yatırmıştım. Diğer oğlum da mutfakta yanımdaydı. Duman kokusu geliyordu. Ben dışarıdan geldiğini ve hurdacı olan yan komşularımızın bir şeyler yaktığını sandım. Ancak dumanlar mutfağa kadar geldi. Bunun üzerine odaya koşarak beşikte oğlumu aldım. Kapı güçlükle açıldı. Güçlükle oğlumu kurtardım. Oğlumun yüzü kapkara olmuştu, ağzından köpükler geliyordu. Daha sonra diğer oğlumu da yanıma alıp, üst komşumuzun evine çıktık. Ama dumanlar binayı sarınca orada da mahsur kaldık. Sonra bizi kurtardılar. İki yavrumla neredeyse yanacaktım. Çok şükür şu an durumumuz iyi" dedi. - Aksaray

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çocuklarıyla Yangında Mahsur Kalan Anne O Anları Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement