Çomü'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Çomü'den Kısa Kısa

Rektör Prof. Dr. Laçiner'den Ağrı'da akademik yıl açılışında ilk ders

11.10.2013 12:18

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinin 2013-2014 akademik yılı açılış töreninde ilk dersi verdi.

Rektörlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, Laçiner, törende, Türkiye'nin bölgesinde herkesin örnek aldığı bir ülke olduğunu, bunu devam ettirebilmesinin ise yumuşak gücüne ağırlık vermesinden geçtiğini bildirdi.

"Ticaret, eğitim, kültür alanlarındaki gücümüzü bölgeye ihraç etmemiz ve bölgemizi de istikrara kavuşturmamız gerekiyor" ifadesini kullanan Laçiner, şunları kaydetti:

"Bunun için öncelikle içeride birliğimizi korumamız ve istikrarımızı güçlendirmemiş şart. Bu, ortak mutabakat alanı dediğimiz, inanç, mezhep, ırk gibi ortak çıkar alanını genişletmemizden geçiyor. Herkes özgür, zengin ve refah içinde olmak istiyor. Adaleti, hürriyeti, demokrasiyi herkes istiyor. İşte bu üst değerleri hedef haline getirdiğimizde farklı grupların gönüllü olarak birleştiğini göreceğiz. Dışarıda ise oynanan kirli oyunlar var. Bunlara dikkat etmemiz lazım. İlkelerimiz ve hakkı savunma isteğimiz bizi tahmin edemediğimiz tehlikelerin ortasına sürüklememeli. Ortadoğu'da şu an bir girdap yaşanıyor sanki. Hangi saikle olaylara müdahale olursanız olun, dikkatli olmazsanız birden bire, hiç fark etmeden sorunların tam ortasında kendinizi taraf olarak bulabilirsiniz. Bu nedenle daha temkinli olmamız gerekiyor. Bölgenin kurtuluşu biraz da Türkiye'ye bağlı. Bu nedenle Türkiye kendisini krizlerden korumasını da bilmek zorunda."

- ÇOMÜ'de "ilk skolyoz ameliyatı"

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erkam Kömürcü ve ekibi tarafından 17 yaşındaki bir kız hastaya, omurga eğriliği ve ağrısı şikayetleri nedeniyle skolyoz ameliyatı yapıldı.

Kömürcü, gazetecilere yaptığı açıklamada, skolyozun, omurganın göğüs veya bel bölgelerinde yana doğru eğrilmesi durumu olduğunu bildirdi.

Bunun tek başına olabileceği gibi arkadan öne doğru anormal bir eğrilikle beraber de görülebileceği bilgisini veren Kömürcü, şunları kaydetti:

"Hastamızın 's' şeklinde olan omurgası gerçekleştirdiğimiz başarılı operasyonla düzeltildi. Skolyoz ameliyatı hastanın omurgalarının vida ve rod vasıtasıyla düzeltilerek düzgün bir şekilde kaynaması için yapılan operasyondur. İşlem sonrası hastanın boyunda belirli oranda uzama meydana geldi. Bu ameliyatı az sayıda hekim yapabilmektedir. Hastanemizde Çanakkale başta olmak üzere tüm illerden gelen hastalarımıza bu ameliyatı hiçbir ek ücret talep etmeden uygulayabiliyoruz." - Çanakkale

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement