Çomü'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Çomü'den Kısa Kısa

Yazar ve siyasetçi Ekrem Erdem, imzalı kitaplarını Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Kütüphanesi'ne bağışladı.

18.02.2015 15:54

Yazar ve siyasetçi Ekrem Erdem, imzalı kitaplarını Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Kütüphanesi'ne bağışladı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Türk Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem'i makamında ziyaret etti.

Ziyarette, ÇOMÜ'deki 4 yıllık gelişmeleri aktaran Laçiner, özellikle kütüphanenin yükselişini anlattı. Ekrem Erdem ise kütüphanelerin öneminin altını çizerek, ÇOMÜ'deki bu çalışmaların Türk eğitim ve kültür hayatına büyük katkı sağladığını söyledi.

Çalışmaları nedeniyle Laçiner'i tebrik eden Erdem, görüşmede kitabını imzalayarak ÇOMÜ'ye ve Laçiner'e hediye etti.

- Çanakkale İİBF akademik kurul toplantısı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) akademik kurul toplantısı yapıldı.

Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, toplantıdaki konuşmasında, İİBF'nin ÇOMÜ'nün en genç fakültelerinden birisi olduğunu söyledi.

Bir akademik kültür inşa edebilmenin zor olduğuna işaret eden Laçiner, şöyle konuştu:

"Bu bazen on yıllar alabiliyor. İİBF neden kuruldu, neden 2. bir fakülteye ihtiyaç duyuldu. Bunu zaman zaman anlatma ihtiyacı duyuyoruz. İnsanların zihninde soru işaretleri olabiliyor. Biga'da bir fakülte varken neden ikincisine ihtiyaç duyuldu şeklinde. Biga'da olmanın çeşitli zorlukları var ve bu zorlukları en çok buraya gidip gelen arkadaşlarımız, öğrencilerimiz yaşıyor. İkinci bir fakültenin Çanakkale merkezde olması sayesinde iki fakülte birbirine omuz vermiş olacak ve ortaya güçlü bir akademik kadro çıkacak, birbirini besleyecek."

İİBF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Tekkoyun ise fakültenin 2014 yılında gerçekleştirdiği fiziki, donanım faaliyetleri, akademik ve sosyal faaliyetler hakkında sunum yaptı.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement