Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan'dan 2. Köy Çıkarması - Son Dakika
Yerel

Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan'dan 2. Köy Çıkarması

Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan\'dan 2. Köy Çıkarması

Çorlu'ya bağlı belde ve köylere ziyaretler gerçekleştiren Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, beraberindeki 20'ye yakın birim müdürü ve daire amiri ile ikinci kez köy ziyaretleri gerçekleştirdi.

09.05.2013 18:45

Çorlu'ya bağlı belde ve köylere ziyaretler gerçekleştiren Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, beraberindeki 20'ye yakın birim müdürü ve daire amiri ile ikinci kez köy ziyaretleri gerçekleştirdi. Aynı güzergahta bulunan 5 ayrı köyü ziyaret eden Kaymakam Doğan: "Devleti vatandaşımızın ayağına götürüyoruz" dedi.

Daha evvel Çorlu'ya bağlı Paşaköy, Pınarbaşı, İğneler ve Vakıflar Köyleri ile Misinli Beldesi'ne ziyaretler gerçekleştirerek köy muhtarları başta olmak üzere köylünün sorunlarını yerinde dinleyen, şikayetlerin muhatapları ile aracısız buluşarak çözüm yollarının aranmasına katkıda bulunan Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, beraberindeki daire amirleri ve birim müdürleri ile ikinci kez köy ziyaretleri gerçekleştirdi.

Ziyaretlerine Çorlu'ya bağlı Kırkgöz Köyü'nden başlayan Kaymakam Doğan ve beraberindekiler burada Kırkgöz Köyü Muhtarı Kani Arık ve köy sakinleri tarafından karşılandı.

Kırkgöz Köyü kahvehanesinde vatandaşlarla bir araya gelen Kaymakam Doğan: "Bütün devlet burada. Bir sıkıntınız, sorununuz varsa dinlemek istiyoruz. Biz buraya sizlerin sorununu dinlemek istiyoruz" dedi.

Köy Muhtarı Kani Arık başta olmak üzere vatandaşların, yol, su ve kanalizasyon konusunda şikayetlerini iletmeleri üzerine Kaymakam Doğan: "Ergene Eylem Planı hayata geçirildi. Hükümetimiz Ergene için 3 milyar 200 milyon lira kaynak ayırmayı öngörüyor. Çorlu'daki dereler bu planın tamamlanmasının ardından pırıl pırıl akacak. Eski yıllarda olduğu gibi tertemiz olacak. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi oluyor. Tekirdağ'ın büyükşehir belediyesi olması ile sadece 1 yılda devletten alacağı gelir 300 milyon lira olacak. Rakam yıllar itibariyle artış gösterecek. Diğer gelirler ile beraber bu rakam 500 milyon lirayı geçecek" dedi.

Vatandaşların kanalizasyon isteği konusunda ise Kaymakam Doğan: "Arıtma tesisi olmadığı zaman kanalizasyonun hiçbir manası kalmıyor. Eğer kanalizasyonda toplanan atıklar arıtılmadan veriliyorsa, dereler kokuyorsa hiçbir manası yok. Bu işte bir yanlış var demektir. Daha evvel özel idaremiz kanalizasyon yapmış kendilerine teşekkür ediyoruz. Kanalizasyonu büyükşehir belediyesi yapacak bu konuda biraz bekleyelim" diye konuştu.

Vatandaşlardan hırsızlıklar konusunda dikkatli ve duyarlı davranmaları gerektiğini belirten Çorlu İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tolga Çemrek ise: "156 Jandarma ihbar hattı bu iş için kuruldu. Şüpheli gördüğünüz her durumda bizi arayın. Malum yaz dönemi geldi. Hırsızlıklar, özellikle de hayvan hırsızlıkları artış gösterecektir. Hırsızlık teşebbüsleri olacaktır. Bu nedenle şüpheli gördüğünüz, araç, kişi ve durumları 156 ihbar hattına bildirin" dedi.

Kırkgöz Köyü'nün ardından ikinci durağında Esenler Köyü sakinleri ile bir araya gelen Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan ve beraberindekiler burada da Esenler Köyü Muhtarı Nuri Candan ve köy halkı tarafından karşılandı.

Çorlu'dan önce Alanya'da görev yaptığını ve Alanya'da böyle büyük köylerin çok az olduğunu belirten Kaymakam Doğan: "Bizim amacımız devleti vatandaşın ayağına getirmek. Vatandaşımız bir sıkıntısı olduğunda her zaman nerede bu devlet diye serzenişte bulunuyor. İşte devlet tam kadro burada sizlerin sorunlarınızı dinlemeye geldik. İlçeyi yöneten herkes burada" dedi.

Esenler Köyü'nde de tıpkı Kırkgöz Köyü'nde olduğu gibi yol ve su şikayetleri ile karşılaşan Kaymakam Doğan: "Kırkgöz - Esenler yolunu KÖYDES'e koydurdum. 3 kilometrelik yolu yaptıracağız. Köylülerin isteği genelde yol, su ve kanalizasyon. Bunların yanı sıra çöp konteynırları ve biriken çöplerin zamanında alınmasını istiyorlar. Esenler köyünün bu isteği için Ulaş Belediyesi ile görüşeceğim. Tekirdağ büyükşehir olduğu zaman su işini, çöp işini kanalizasyon işini, çöp konusunu büyükşehir çözecek" diye konuştu.

Esenler Köyü sakinlerinin okullarının kapanmaması ve öğretmen istemeleri üzerine Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Okumuş'dan köyün öğrenci sayısı ve okul durumu ile ilgili bilgiler alan Kaymakam Doğan: "2007 - 2008 döneminden bu yana öğrenci sayısında sürekli azalan bir öğrenci grafiği var. Ben Esenler Köyü'ndeki okulun kapanmasına karşıyım. Esenler Köyü'nün öğrencisi Kırkgöz'e taşınmayacak. Ancak sizden isteğim öğrenci sayısı 40'ın altına düşmesin. Öğrenci sayısı 40'tan aşağı düşmezse okul açık kalacak. Bunun sözünü size ben veriyorum" şeklinde konuştu.

Bu konuşması köylü kadınlar başta olmak üzere köy sakinlerinden alkış alan Kaymakam Doğan'dan bir istekte daha bulunan Esenlerliler, "Kırkgöz'den öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz geri gelsin" dediler.

Kırkgöz ve Esenler Köylerinin ardından Sarılar Köyü'ne de ziyaret gerçekleştiren Kaymakam Doğan, burada da Sarılar köyü Muhtarı Şahin Nas tarafından karşılandı.

Sarılar Köyü'nde tek sorunun yol sorunu olduğunu kaydeden Köy Muhtarı Şahin Nas, köy sakinlerinin köyü yavaş yavaş terk ettiklerini ve Çorlu'da yaşamaya başladıklarını söyledi.

Daha sonra Maksutlu ve Deregünzülü Köylerini de ziyaret eden Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan'ın yanı sıra ziyaretlerde Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü İrfan Bay, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Tolga Çemrek, Çorlu Müftüsü Nazmi Söğüt, Milli Eğitim Müdürü Muammer Okumuş, Gençlik ve Spor Müdürü Feridun Demirel, Nüfus Müdürü Safet İran, SGK Çorlu Müdürü Remzi Altındağ, Telekom Çorlu Müdürü Çetin Sarıkaya, Köylere Hizmet Götürme Birliği Sekreteri ve Çorlu Milli Eğitim Şube Müdürü Dinçer Tuna, İlçe Sağlık Müdürü Kürşad Koparan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmet Kurtoğlu, Vergi Dairesi Müdürü Ali Çakır, Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Nurcihan Yıldırım Başkent, Özel İdare Müdürü Nacide İzmir, Çrolu SYDV Müdürü Fatma Güven ile İl Genel Meclisi üyeleri Ahmet Yavuz, Fahrettin Sergin ve Salih Çelebi de yer aldılar.

(SŞ - )

09.05.2013 18: 35: 09

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan'dan 2. Köy Çıkarması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement