Çorum Çukuröz Köyü'nde Yaralar Sarılıyor - Son Dakika
Güncel

Çorum Çukuröz Köyü'nde Yaralar Sarılıyor

Çorum Çukuröz Köyü\'nde Yaralar Sarılıyor

Çorum'un Bayat İlçesi'nde 29 evin yandığı Çukuröz Köyü'nde yaralar sarılmaya devam ediyor.

20.11.2014 19:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'un Bayat İlçesi'nde 29 evin yandığı Çukuröz Köyü'nde yaralar sarılmaya devam ediyor. Bir yandan devlet, diğer yandan da sivil toplum kuruluşları tarafından yapılan yardımlarla, vatandaşlar ayakta durmaya çalışırken, öğrenciler de eğitimlerine kaldıkları yerden devam ediyor.

Çorum'un Bayat İlçesi'ne bağlı Çukuröz Köyü'nde geçen cuma akşamı çıkan ve 28 evin tamamen yandığı, 1 evin de hasar gördüğü yangınla ilgili yaralar sarılıyor. 120 haneli 900 nüfuslu köyde çıkan yangından etkilenen ailelere devlet ve vatandaşlar yardımda bulunabilmek için harekete geçti. Bayat Kaymakamlığı ve Çorum Valiliği'nce vatandaşlar için yardım kampanyası başlatılırken, köye çok sayıda sivil toplum örgütü tarafında da gıda ve giysi yardımı ulaştırıldı. Yangın gecesi Kızılay tarafından kurulan çadırların yerine ise Van'dan gönderilen konteynırlar köye ulaştırıldı. Konteynırlarda onarım ve elektrik tesisatı çalışmaları devam ediyor. Kısa zamanda hazır hale getirilerek evleri zarar gören ailelere teslim edilecek.

HASTALARA ÇADIRLARDA BAKILIYOR

Sağlık evinin de yanmasının ardından köyde sağlık hizmetinin sürdürülmesi için çadır kuruldu. Gün boyu görev yapan sağlık görevlileri, hastaları çadırda tedavi ediyor. Öte yandan yangında okul kıyafetleri ve eğitim malzemeleri yanan öğrencilere de yardım eli uzatıldı. Çeşitli sivil toplum kuruluşları ve bazı vatandaşlar tarafından ğrencilerin okul kıyafetleri, kırtasiye ve giyecekleri karşılandı. Öğrenciler köy okulundaki eğitime yeniden başladı. Vatandaşlar, yardımların gelmesinden memnun olduklarını, devletin de kısa sürede yanan evlerinin yerine yenisini yapmasını istedi.

Yusuf ÇINARÇORUM, (DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çorum Çukuröz Köyü'nde Yaralar Sarılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement