Çorum'da Türkiye Belediyeler Birliği Üyeleri Belirlendi - Son Dakika
Yerel

Çorum'da Türkiye Belediyeler Birliği Üyeleri Belirlendi

Çorum\'da Türkiye Belediyeler Birliği Üyeleri Belirlendi

Türkiye Belediyeler Birliği’nde Çorum’u temsil edecek üyelerin belirlenmesi için seçim yapıldı.

29.04.2014 19:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Belediyeler Birliği'nde Çorum'u temsil edecek üyelerin belirlenmesi için seçim yapıldı.

Turgut Özal İş Merkezi'nde Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü başkanlığında yapılan seçimlerde tek liste olarak gerçekleştirildi.

Başkan Külcü'nün doğal üye olarak kabul edildiği seçim sonunda Alaca Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, Sungurlu Belediye Başkanı Aldulkadir Şahiner, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş ve İskilip Belediye Meclis Üyesi Murat Önder asil üyeliğe, Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş ve Mecitözü Belediye Başkanı Ünal Yavuz ise Türkiye Belediyeler Birliği yedek üyesi seçildi.

Seçimler öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, siyasette insana en çok dokunan makamın belediye başkanlığı olduğunu söyledi.

Belediye başkanlarına bazı tavsiyelerde bulunan Başkan Külcü, belediye başkanının yerine göre bir evin abisi, işçisi olduğuna dikkat çekti.

Özellikle yeni seçilen belediye başkanlarından insani ilişkilerini sıkı tutmalarını, çevreye ve tarihe saygılı olmalarını isteyen Başkan Külcü, belediyecilikte dünü korumak kadar, yarını inşa etmenin de önemli olduğunun altını çizdi.

Tüm belediye başkanlarını kutlayarak, başarılar dileyen Külcü, seçimlerin 'demokrasinin şöleni' olduğunu ifade ederek, sandıkta çıkan iradenin sonuçta millet iradesi olduğunu ve bu iradeye herkesin mutlak suretle saygı duyması gerektiğinin altını çizdi.

Hiç kimsenin sandıktan çıkan millet iradesini beğenmemek, saygı duymamak gibi bir hakkı ve lüksü olmadığının altını çizen Külcü, "Çünkü karar milletin kararıdır ve bu karara saygı duymaktan başka yapılacak hiçbir şey yoktur. Demokrasinin güzelliği de zaten buradan gelmektedir" dedi.

Artık seçimlerin geride kaldığını ve önlerinde yapılacak çok işlerinin bulunduğunu da anlatan Başkan Külcü, "Şimdi önümüzde 5 yıllık bir dönem var. Bu dönemin sonunda bir hizmet karnesi ortaya çıkacak. Halkımızda bu 5 yılın sonunda ortaya çıkan karneye göre bizler için 'devam' yada 'tamam' diyecektir. Yeniden aday olup tekrar seçilenler hizmetlerine devam ederken, kaybedenler ise 'niçin kaybettiklerinin' nedenlerini çok iyi analiz etmelidirler. Belediye başkanları yerine göre bir evin abisi, yerine göre işçisi ve yerine göre de hizmetkardır. Bu yüzden belediye başkanlığı makamı siyasette insana en çok dokunan makamdır. Çünkü belediye hizmetleri doğumdan ölüme kadar olan sürede insanların günlük hayatını yakından ilgilendirmektedir" şeklinde konuştu. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çorum'da Türkiye Belediyeler Birliği Üyeleri Belirlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement