Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Osman Coşkun Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Osman Coşkun Açıklaması

Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Osman Coşkun Açıklaması

Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Osman Coşkun, iş ve işçi güvenliği için 2 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi.

19.07.2014 18:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Osman Coşkun, iş ve işçi güvenliği için 2 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi.

Soma'da yaşanan maden faciasından sonra, madencilikte kuralların yeniden yazılmaya başladığını belirten Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Osman Coşkun, "Ülke olarak iş kazalarında ve işçi hayat kaybetmelerinde dünyada birinci sıradayız. Soma'da yaşanan maden faciasından sonra, kanunlar ve kurallar yeniden yazılmaya başladı. Dünyada bu işler nasıl yapılıyor onlar araştırılıyor. En son Almanya'ya gezi yapıldı Rusya'ya yapılacak, artık iş güvenliği konusuna bakanlık çok ciddi önem veriyor. Güvenlik sistemini kurmayan, bunu sağlayamayan şirketleri teker teker kapatıldı" dedi.

Maden ocaklarında yaşam odalarının önemli olduğunu ifade eden Coşkun, "Ancak yer altında bir yaşam odası yapılıyor, bir süre sonra o yaşam odasından kilometrelerce uzaklaşa biliyorsun, dolayısıyla yaşam odalarının kömür madenciliğinde kullanılabilir imkanı yok, dünyada da pek yok. Çünkü bir galeriyie girip yaşam odasını koyduğunuzda onu tekrar ileriye götürme imkanı olmuyor. Şimdi galerilerde belli istasyonlarda oksijen maskeleri bulunacak. İşçi bir tehlike anında oksijen maskelerine kısa sürede ulaşacak. İkincisi kömür madenlerinde çıkış yerlerinin sayıları artırılacak, birden fazla tahliye yapılacak çıkışlar oluşturulacak. Özellikle metan gazı izleme sistemleri geliştiriliyor. Yer altında haberleşme sistemleri önemli hale geliyor. Yer altındaki tüm bilgileri ısıdan tutun ki işçinin kalp atışına kadar tüm bilgiler ana merkeze ulaşacak sistemler oluşuyor. Şuanda Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri olarak biz 2 milyonluk yatırım yaptık. Bizim için her şeyden önce iş güvenliğini ve işçi sağlığı gelmektedir" diye konuşu.

İşçilerin maaşlarında da yeni düzenlemeler yapıldığını vurgulayan Coşkun, "İşçilerimizle ilgili de en son yaptığımız sözleşmede en az alan işçimiz bin 857 lira maaş alacak. Adaletli bir maaş sistemi oluşturduk" dedi.

Yeni Çeltek Kömür İşletmesinin Sorgun'a Fen Lisesi yapacağını hatırlatan Genel Müdürü Coşkun, "Sorgun'da biz aylar öncesinde valilik hesabına okulun parasını yatırdık. Biz devreden çıktık kendileri yapacaktı. Anlamadığım bir şekilde çok gecikti, en son bakanlığın aldığı kararla Anadolu liselerinin bazıları fen lisesine dönüştü. Sorgun'a ya ikinci bir fen lisesi veya meslek lisesi yapılacak. İçerisinde maden de olmak üzere kaliteli bir meslek lisesi yapılacak. Açıkçası bu çok uzadı ve bende şikayetçiyim, sezon geçmeden kazmanın vurulup temelin atılması gerekir. Biz parayı verdik valilik, kaymakam ve belediye başkanı bir karar verip okulu yapacaklar inşallah" ifadelerini kullandı. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Osman Coşkun Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement