Çözüm Süreci - Son Dakika
Yerel

Çözüm Süreci

Çözüm Süreci

BDP Diyarbakır Milletvekili Aydoğan: "Bu süreç, seçimlere heba edilecek bir süreç değildir"

15.08.2013 22:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, çözüm süreciyle ilgili "Bu süreç, seçimlere heba edilecek bir süreç değildir" dedi.

Milletvekili Aydoğan, partisince 15 Ağustos dolayısıyla İstasyon Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, 30 yıl önce reddedilen Kürt varlığının, aradan geçen sürede yapılan mücadeleler sayesinde kabul edildiğini söyledi.

30 yıldan beri sürdürülen mücadelenin Öcalan'ı devletle müzakere masasına oturttuğunu, bu sayede başlayan çözüm sürecinin başarıya ulaşması için her şartta çalışmaya devam edeceklerini bildiren Aydoğan, şöyle konuştu:

"Bu süreç, seçimlere heba edilecek bir süreç değildir. Herkes aklını başına toplamalıdır. Çünkü bu masaya kolay oturulmadı. Eğer o masadan kalkılırsa sonucu da iyi hesap edilmelidir. Artık Türkiye'de yaşayan halkların daha fazla ölüme, savaşa tahammülü kalmamıştır. Biz barış için çözüm için çalışıyoruz. Çözümde ve barışta da ısrarcıyız."

Aydoğan, Rojava'da yaşayan Kürtlerin özgürlüklerini kendi özgürlükleri gibi gördüklerini belirterek "Rojava'da bir insanın parmağı kanasa buradaki Kürt'ün kalbi kanar" diye konuştu.

Milletvekili Aydoğan'ın konuşması sırasında grup içerisindeki bazı kişilerce havai fişek atıldı. Bu sırada atılan hava fişekten dolayı bir kişi hafif şekilde yaralanırken, kısa süreli panik yaşandı.

Bu arada, etkinlik öncesi yasadışı pankart açmaya çalışan 4 kişi gözaltına alındı.

Yerel sanatçıların konseriyle süren etkinlikte bazı kişilerin Suriye'deki PYD'yi simgeleyen flama taşıdığı görüldü. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çözüm Süreci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement