Cpj Raporunda Yer Alan Tutuklu Gazeteciler - Son Dakika
Güncel

Cpj Raporunda Yer Alan Tutuklu Gazeteciler

CPJ raporunda, Türkiye'deki cezaevlerinde bulundukları bildirilen 10 gazeteci hakkında, meslekleriyle ilgili olmayan suçlar nedeniyle yasal işlem yapıldığı belirtildi.

18.12.2014 22:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'deki cezaevlerinde bulundukları belirtilen 10 gazeteci hakkında, meslekleriyle ilgili olmayan suçlar nedeniyle yasal işlem yapıldığı bildirildi.

Adalet Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre; Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) 2014 raporunda, Türkiye'deki cezaevlerinde bulundukları ifade edilen 10 gazeteciden 3'ü hakkında yaralama, öldürme, banka soygunu, gasp, patlayıcı madde bulundurma gibi suçlar nedeniyle müebbet hapis cezası verildi. Bu kişiler, cezaları Yargıtay tarafından da onandığı için cezaevinde bulunuyor.

Sahte belge taşıma, ateşli silah bulundurma, ateşli silahla yaralama ve küçük yaştaki çocukları terör örgütünün dağ kadrosuna kazandırma gibi suçları işlemeleri nedeniyle, 10 yılın üzerinde hapis cezaları alan diğer 3 kişinin de cezaları Yargıtay tarafından onanmış durumda. Söz konusu kişilerden 1'i tutuklu olarak yargılanmaya devam ederken, 2'si cezaları infaz edilip salıverildi, 1'i de tahliye edildi.

CPJ heyeti daha önce bilgilendirilmişti

CPJ ve IPI heyetleri birlikte, Ekim 2014'de Adalet Bakanlığını ziyaret etmiş, bu ziyaret sırasında, gazeteci olduğu için cezaevinde oldukları iddia edilen 10 kişilik liste Bakanlığa iletilmişti.

Yapılan incelemeden sonra heyete, listede yer alan kişiler hakkında detaylı bilgi verilmiş, buna rağmen CPJ 2014 raporunda, "Türkiye cezaevlerinde 10 gazeteci var" ifadelerine yer verilmişti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cpj Raporunda Yer Alan Tutuklu Gazeteciler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement