Çü Ymyo Profesyonel Sualtı Dalış Merkezi İlçe Turizmine Katkı Sağlıyor - Son Dakika
Yerel

Çü Ymyo Profesyonel Sualtı Dalış Merkezi İlçe Turizmine Katkı Sağlıyor

Çü Ymyo Profesyonel Sualtı Dalış Merkezi İlçe Turizmine Katkı Sağlıyor

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Yumurtalık Meslek Yüksekokulu, bulunduğu ilçenin eğitim öğretime katkı koymanın yanında, turizmine de katkı sağlıyor.

09.09.2014 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Yumurtalık Meslek Yüksekokulu, bulunduğu ilçenin eğitim öğretime katkı koymanın yanında, turizmine de katkı sağlıyor.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu'na bağlı olarak kurulan, üniversiteler arasındaki tek dalış merkezi olan ÇÜ Yumurtalık Meslek Yüksekokulu Profesyonel Sualtı Dalış Merkezi, bu sporu seven sporculara hem Yumurtalık'ta dalma imkanı sağlıyor, hem de dalış belgesi veriyor. Bölgede bulunan batıklara dalmak için gelen misafirler, ilçe ekonomisine de katkı sağlıyor.

Çukurova Üniversitesi ilklerin ve teklerin üniversitesi olmaya devam ediyor. Bu kapsamda Profesyonel Dalış Okulu Türkiye'de ilk kez Çukurova Üniversitesi Yumurtalık Meslek Yüksekokulu'nda kuruldu. Türkiye Su altı Sporları Federasyonu'na bağlı olarak kurulan üniversiteler arasındaki tek dalış merkezi olan ÇÜ Yumurtalık Meslek Yüksekokulu, bu sporu seven sporcuların ilçeye gelmesi ile ilçe turizmine de katkı sağlıyor.

Farklı illerden Yumurtalık sahillerine dalmak için gelen sporcuları tek tek hazırlayarak ekipmanlarını kontrol edip, temel eğitimlerini veren ÇÜ Yumurtalık Meslek Yüksekokulu Sualtı Teknolojileri Bölümü Öğretim görevlisi Mehmet Hereklioğlu çalışmaları hakkında bilgi verdi. Scuba Dalışı için gelen misafirlere Osmanlı'dan kalma iki batığı da gezdirdiklerini belirten Hereklioğlu, bir amaçlarının da bölge turizmine katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Türkiye Su Sporları Federasyonu'na bağlı olarak kurulan üniversiteler arası tek dalış merkezi olma özelliğine sahip olduklarını söyleyen Hereklioğlu, burada eğitimlerin sonunda 1-2-3 yıldıza kadar dalış belgesi verdiklerini bildirdi. 3 günlük teorik ve 5 günlük de deniz eğitiminden sonra kursiyerlerin bu belgeyi almaya hak kazandığına da değinen Hereklioğlu, ayrıca sualtı fotoğrafçılık kurusunun da büyük ilgi gördüğünü söyledi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çü Ymyo Profesyonel Sualtı Dalış Merkezi İlçe Turizmine Katkı Sağlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement