Çukurova'da AB Çalışmalarına Yönelik Kapasitenin Güçlendirilmesi Projesi" - Son Dakika
Güncel

Çukurova'da AB Çalışmalarına Yönelik Kapasitenin Güçlendirilmesi Projesi"

Adana'da "Çukurova'da AB Çalışmalarına Yönelik Kapasitenin Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında "Uygulama Proje Döngüsü Yönetimi" eğitimine katılan 32 kişiye sertifikaları verildi.

17.03.2017 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da " Çukurova'da AB Çalışmalarına Yönelik Kapasitenin Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında "Uygulama Proje Döngüsü Yönetimi" eğitimine katılan 32 kişiye sertifikaları verildi.

Avrupa Birliği (AB) Bakanlığının desteği, Adana Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu'nun koordinasyonunda, Yüreğir Belediyesi, Çukurova Kalkınma Ajansı, Adana Sanayi Odası ve Türkiye Beyazay Derneği iş birliğinde hayata geçirilen proje AB İşleri Uzmanı Oktay Ercan tarafından verildi.

Çukurova Kalkınma Ajansı Konferans Salonu'nda gerçekleşen sertifika törenine Adana Vali Yardımcısı ve AB Daimi Temas Noktası İsmail Hakkı Ertaş, Avrupa Birliği Proje Uygulama Daire Başkanı Bülent Özcan ve eğitimi tamamlayan kursiyerler katıldı.

Ertaş, programda yaptığı konuşmada, Adana'da uzun yıllardır ilk defa Avrupa Birliği projeleri ile ilgili programın hazırlanıp uygulandığı ve uygulamaya devam edileceğini vurgulayarak, "Seminerin amacı proje kapasitesi ile kalitesini arttırmak ve Avrupa Birliği'nden geçen proje sayısını Türkiye genelinde üst sıralara taşımaktır." dedi.

Ertaş, Avrupa Birliği Bakanlığının yaptığı projeler dışında diğer bakanlıkların da yaptığı projeleri uyguladıklarını ifade etti.

Daire Başkanı Özcan ise sıkıştırılmış bir eğitim programını tamamladıklarını belirterek, proje hazırlık süreçleriyle ilgili gerekli bilginin temin edildiğini umduğunu söyledi.

Proje hazırlama kapasitesini güçlendirmek amacıyla planlanan eğitimlere toplam 550 kişinin başvuruda bulunduğunu ifade eden Özcan, "Gelen başvurular değerlendirildikten sonra 30'ar kişilik 5 grup halinde 150 kişi için planlanan eğitimlerin başvuru sayısı dikkate alınarak eğitime katılacak kişi sayısının toplam 22 kişiye çıkarılması uygun görülmüştür." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çukurova'da AB Çalışmalarına Yönelik Kapasitenin Güçlendirilmesi Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement