Çukurova Yörük Türkmen ve Hıdrellez Şöleni 11 Mayıs'ta - Son Dakika
Yerel

Çukurova Yörük Türkmen ve Hıdrellez Şöleni 11 Mayıs'ta

Çukurova Yörük Türkmen ve Hıdrellez Şöleni 11 Mayıs\'ta

12. Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen ve Hıdrellez Şöleni 11 Mayıs Pazar günü merkez Sarıçam ilçesine bağlı Mustafalar Köyü'ndeki Yörük Ormanı’nda gerçekleştirilecek.

17.04.2014 14:36

12. Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen ve Hıdrellez Şöleni 11 Mayıs Pazar günü merkez Sarıçam ilçesine bağlı Mustafalar Köyü'ndeki Yörük Ormanı'nda gerçekleştirilecek.

Şölen Tertip Kometesi'nden yapılan açıklamaya göre, her yıl yaylaya çıkışın coşkusuyla gerçekleştirilecek şenlik, Dünya Türkmenler Birliği ve Türksoy işbirliğinde, Kazakistan'ın Ankara Büyükelçiliği ile birlikte uluslararası nitelikte kutlanacak. Açıklamada, "Yörük Türkmenin, Yörük Türkmene propagandası dönemine son veriyor, Türk dünyasındaki ve gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizin birbiriyle samimiyetle kucaklaşmalarını sağlayacağız. Bu yılı Kazak Türkleri yılı ilan ettiğimiz için Kazakistan Büyükelçiliği ile işbirliği yaptık. Gelecek yıl da Türkmenistan Büyükelçiliği ile birlikte organizasyonumuzu gerçekleştireceğiz inşallah" denildi.

Bu yıl ki şölene 100 bin kişinin üzerinde bir katılım beklendiği vurgulanan açıklamada, şölen alanımıza Oğuz boylarını temsilen 24 çadır kurularak her çadıra bir Oğuz boyunun amblemi asılacağı belirtildi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çukurova Yörük Türkmen ve Hıdrellez Şöleni 11 Mayıs'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement