Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e KKTC Devlet Nişanı Verildi - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e KKTC Devlet Nişanı Verildi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet Devlet Nişanı verildi.

19.07.2014 15:16

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet Devlet Nişanı verildi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nın 40'ıncı yıldönümü kutlamalarına KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından onur konuğu olarak davet edilen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e KKTC Devlet Nişanı verildi.

Cumhurbaşkanı Gül'e "Devlet Nişanı" verilmesi için bir de tören düzenlendi. Törende konuşan KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs sorununun, Türkiye Cumhuriyetinin en haklı olduğu meselelerin başında geldiğini söyledi.

Kıbrıs'ın herkes için önemli olabileceğini belirten Eroğlu, "Kıbrıs'a ekonomik ve stratejik olarak tüm ülkeler ilgili gösterirken Türkiye'nin Kıbrıs'tan uzak durmasını talep etmek iyi niyetle bağdaşmaz. Kaldı ki Kıbrıs'ta asırlara dayanan bir Türk varlığı söz konusudur. Kaldı ki çok insani ve çok barışçıl bir tutumla yıllar süren bir mücadele ile kurulan KKTC Devleti, Türkiye Cumhuriyetinin etkin güvencesi altındadır. Memnuniyetle görüyoruz ki, Anavatan Türkiye Kıbrıs'taki gerçeklere dayalı Kıbrıs'taki iki halkın eşitliği, ortaklığı ile kurulacak yeni bir devlet kurulmasını desteklerken bizleri 1974 öncesine götürecek, kendisini Kıbrıs'tan koparacak oyunlara geçit vermemektedir" dedi.

Kıbrıs'ın Milli bir dava olduğuna vurgu yapan Eroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kıbrıs'taki olup bitenler Bütün milleti ilgilenmektedir. Ortadoğu'da kazan kaynıyor. Etrafımızda alevler yükselirken, çok dikkatli olmalıyız. Herkes kendi çıkarını korurken bizler bundan asla kaçınamayız. Dileğimiz Kıbrıs'ta bir an önce bir anlaşma olması adanın bölge için örnek haline gelmesidir. Ne yazık ki Rum komşularımız enerji kaynarlarına sahip olabilecekleri vakit bunun kendilerine güç katacağı düşüncesi ile uzlaşmazlıklarını daha da artırmaktadır."

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet Devlet nişanı takdim etti.

-GÜL: KKTC KISA SÜREDE GELİŞME KAYDETTİ-

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ise "Siyasi hayatım boyunca yakından takip ettiğim Milli davamız ve KKTC'nin geldiği noktayı simgeleyen bu nişanı taşımak benim için emsalsiz bir kıvanç kaynağı olmuştur" dedi.

Yarım aşırı aşan hak ve eşitlik mücadelesinde Kıbrıs halkı nice zorluklara rağmen toplumsal varlığını korumakta birlikte kendi devletini kurarak ona sahip çıktıklarını belirten Gül, KKTC demokrasisi, hukuk düzeni ve tüm kurumları ile örnek teşkil eden bir devlettir. Uluslararası toplumun verilen sözlere karşın halen haksız şekilde uyguladığı kısıtlamalara rağmen, bu kadar kısa sürede ulaştığı gelişmişlik seviyesi hepimizin gurur kaynağıdır. Anavatan garantör olarak her koşulda Kıbrıs Türkü'nün yanında olmaya devem edeceğimizi ahdi ve tarihi hükümlülükleri kararlılıkla yerine getirmeyi sürdüreceğimizi vurgulamak isterim. Türk milletinin ayrılmaz bir parçasını teşkil eden Kıbrıs Türklerimiz, Türkiye'nin güvence ve desteği ile bugüne kadar olduğu gibi. Bundan sonrada huzur ve refah içinde yaşamaya devam edeceklerdir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e KKTC Devlet Nişanı Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement