Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Malkoç Gaziantep'te - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Malkoç Gaziantep'te

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç Gaziantep'te tarihi ve kültürel yerleri ziyaret etti.

15.05.2016 12:56

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç Gaziantep'te tarihi ve kültürel yerleri ziyaret etti.

Şahinbey Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Malkoç ve beraberindeki heyetin Şehreküstü Konakları, Savaş Müzesi ve Gaziantep'in kurtuluş mücadelesinde önemli rol oynamış tarihi mağaraları gezdiği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Malkoç'un, Türkiye'nin bulunduğu bu coğrafya ve toprakların milattan önceki yıllardan beri kültürlere, tarihe beşiklik yapmış medeniyet merkezleri olduğunu belirterek, Gaziantep'in de bu yerlerden birisi dediği belirtildi.

Gaziantep'in genelde yemekleri ile bilenen bir şehir olduğunu anımsatan Malkoç, yeraltı şehrinin yeterince bilinmediğini, mahallenin diğer bölümdeki mağaraların bağlantılarının da ortaya çıkartılıp, eski bağlantıları ile yeniden birleştirilmesi konusunda üniversitelerin ve arkeologların desteklenmesi gerektiğine dikkat çektiği bildirildi.

Keşfedilen yerlerin sadece Türkiye turizmi için değil Dünya turizmi için de önemli olduğunu ifade eden Malkoç, şunları kaydetti:

"Tabi Ürgüp ve Göreme'deki yer altı şehirleriyle mukayese edildiğinde gezilip dolaşılması gereken örnek yerlerden birisi. Kurtuluş Savaşı ve öncesinde oluşturulan Müdafi Hukuk Cemiyetleri dünyaya örnektir. Tek bir merkezden değil. Her il kendi müdafaasını gerçekleştirmek için Müdafi Hukuk Cemiyetleri kurmuş. Kendi şehirlerini korumak içinde bu tür imkanlardan faydalanmışlar. Aslında Türkiye üzerinde hesap yapan ülkelerin yöneticilerine de buraları gezdirmek gerekir. Bakın bu topraklar Türkler tarafından kolay vatan yapılmadı demek gerekiyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Malkoç Gaziantep'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement