Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ali Koç'un TÜSİAD Başkanı Olmasını İstiyor - Son Dakika
Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ali Koç'un TÜSİAD Başkanı Olmasını İstiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıklayan Ali Koç'un, TÜSİAD başkanı olmasını istiyor.

06.12.2016 18:25  Güncelleme: 09:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe'de 2018'de yapılacak olan kongre öncesinde Ali Koç'un başkan adaylığını açıklaması ve bir yandan da TÜSİAD başkanlığı için hükümetin Koç'u istemesi ilginç gelişmelere yol açtı. Günün önemli yazılarından biri de Beşiktaş Basınla İlişkiler ve Beşiktaş iletişim medyasından Sorumlu Yönetici Candaş Tolga Işık'tan geldi.

"ERDOĞAN, ALİ KOÇ'UN BAŞKAN OLMASINI İSTİYOR"

Işık, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ali Koç'un TÜSİAD başkanı olmasını istediğini ifade etti ve Koç'un en azından Fenerbahçe kongresine kadar TÜSİAD başkanlığı yapabileceğinin sinyallerini verdi.

"ORTAK FİKİR: ALİ KOÇ"

"Ankara kulislerinde Ocak ayının 11'inde gerçekleşecek TÜSİAD genel kuruluyla ilgili bomba bir iddia dolaşıyor. Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere herkes önümüzdeki dönem TÜSİAD'ın başında çok daha etkili bir ismin olmasından yana. Hükümet kanadında bu ismin kim olması konusunda fikir birliği var; Ali Koç. Ali Koç'un TÜSİAD başkanlığı herkes tarafından çok isteniyor. Gel gör ki Ali bey kısa bir süre önce Fenerbahçe'nin 2018'deki kongresinde başkan adayı olacağını açıkladı. O kongreye daha 1.5 yıl var. Ali Koç, en azından bu 1 yıllık dönemde TÜSİAD'ın başına geçip görevi başka bir isme devredebilir. "

"HERKES OLUMLU BAKIYOR"

"Ali Koç'un kendisi dışında kararını belirleyecek iki faktör var. Birincisi; ailesi, ikincisi; Saray'ın bu süreçteki tavrı. Koç ailesi Ali Koç'un TÜSİAD başkanlığına sıcak bakıyor. Hatta Rahmi Koç, bu konuda yakın çevresine çok net şu mesajı veriyor; "Ben TÜSİAD başkanı olsun istiyorum, Ali'nin gönlü Fenerbahçe'de..." Peki Saray yani Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuda ne düşünüyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hem rahmetli Mustafa Koç ile hem de Ali Koç ile eskiden bu yana çok iyi ilişkileri olduğunu herkes bilir. Öyle ki Mustafa bey vefat etmeden önceki gün kardeşiyle birlikte Erdoğan'ı ziyaret etmişti. Cumhurbaşkanı, vefat haberi geldiğinde o görüşmeyi duygu dolu sözlerle anlatmıştı. Hal böyle olunca Ali Koç'un TÜSİAD adaylığı hele ki 2017 gibi Türkiye ekonomisi gibi zor bir dönemde Cumhurbaşkanı'nın da olumlu bakacağı bir durum.

"TÜSİAD BAŞKANLIĞINI 1 SENE YAP"

Fakat Erdoğan, Ali Koç'a; "Bırak Fenerbahçe'yi TÜSİAD'ın başına geç" der mi orası biraz şüpheli. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da iyi bir Fenerbahçeli olduğunu unutmamak gerekir. Ankara kulislerinde konuşulan o ki; "Erdoğan, Ali Koç'a TÜSİAD başkanlığını 1 yıl süreyle yani Fenerbahçe kongresine kadar yap" diyecek. Mantıklı. Zira Cumhurbaşkanı'ndan böyle bir talep gelirse Ali Koç muhtemelen kayıtsız kalmayacaktır. Neler olacak hep birlikte göreceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ali Koç\'un TÜSİAD Başkanı Olmasını İstiyor

Son Dakika Spor Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ali Koç'un TÜSİAD Başkanı Olmasını İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement