Cumhurbaşkanı Erdoğan : Ey Merkez Bankası Daha Neyi Bekliyorsun? (2) - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan : Ey Merkez Bankası Daha Neyi Bekliyorsun? (2)

Cumhurbaşkanı Erdoğan : Ey Merkez Bankası Daha Neyi Bekliyorsun? (2)

Cumhurbaşkanlığı SARAYI, KÜLLİYE OLACAK Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu içinde bulunduğumuz Cumhurbaşkanlığı Sarayı şu anda saray ama kısa bir süre sonra burası Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olacak.

16.01.2015 17:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanlığı SARAYI, KÜLLİYE OLACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu içinde bulunduğumuz Cumhurbaşkanlığı Sarayı şu anda saray ama kısa bir süre sonra burası Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olacak. Niye külliye olacak? Çünkü hemen yanımızda bir kongre merkezi şu anda inşa ediliyor. Kongre merkezinin hemen arka tarafında, bölgede şöyle bir büyük cuma camisi yok, orada bir cami inşa ediyoruz. Yine aynı şekilde kongre

merkezinin sağ tarafında çok amaçlı, 2 bin civarında kişinin katılacağı yemekli bir toplantıyı aynı anda yapabileceğimiz bir salon da olacak. Hedefimiz bazı büyük çaplı yemekli toplantıları orada yapmak. Muhtarlarımızın buraya rahatlıkla gelip gidebileceği bir yeri burada hazırlayalım istiyoruz. Türkiye'de muhtar sadece ulaşabilirse belediye başkanına ulaşabilir o da ilçe belediye başkanı.

Veya ulaşabilirse sadece kaymakama ulaşır. O da köye hizmet götürme birliklerinde üye olduğu için ona ulaşır. Böyle bir kopukluk var. Bu kopukluğu ortadan inşallah biz orayla gidereceğiz. 50 bine yakın muhtarımız var, istiyorum ki 50 bine yakın muhtarımızla biz orada, inşallah 2 yıl içerisinde orasını bitireceğiz, orada bu işi başaralım" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANLIĞI KÜTÜPHANESİ

Cumbaşkanı Erdoğan, "Şu an Türkiye'de bizim en büyük kütüphanemiz yaklaşık 2 milyon cilt kitaba sahip olan bir kütüphanedir. Dünya çok farklı yerde. Asgari 4 milyon cilt kitap alabilecek şekilde hem dijital ortamda hem de yaprak kitapla inşallah diyoruz ki orada bir Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi kuralım" dedi.

"PARAYI HARCAYAN, TAKİP EDEN BİZİZ"

umhurbaşkanı Erdoğan, "Şu içinde bulunduğumuz Cumhurbaşkanlığı, şimdilik saray daha sonra külliye, inşallah Türkiye'nin ekonomide geldiği yeri göstermeye tek başına yeterlidir. Öyle anlattıkları gibi falan da değil. Hani söylüyorlar, işte dün baktım bir tanesi sağolsun ana muhalefetten '5-6 milyar dolara mal oldu' diyor. Parayı harcayan, takip eden biziz. Nereden çıkarıyorlar böyle rakamları anlamak mümkün değil. Herhalde İngiltere'de Westminster Sarayı'nın şu anda restorasyonu yapılacak, o restorasyonla ilgili rakamlar açıklandı. 5 milyar dolara restorasyonu mal olacakmış. Belki oraya bir takıntı yapmış olabilir, bundan dolayı burayla ilgili de böyle bir rakam açıklamış olabilir ama bunu bilmesi lazım. Herşey bunlar kayıttadır" diye konuştu.

"CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYI PROJE HARİÇ 18 AYDA BİTTİ"

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı proje hariç 18 ayda bitirdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, böyle hızlı bir süreçte Türk mimar ve müteahhitlerle burayı bitirdiklerini ifade etti

"PUTİN BURADAN ÇIKARKEN 'BU ESER BÜYÜK DEVLET OLMANIN ALAMETİDİR'DEDİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşte biz şu iktidarımız döneminde nice bakanlık binaları yaptık, Anayasa Mahkemesinin binasını aynı şekilde, bunun yanında diğer yatırımları konuşmuyorum. Bakın sadece derslik noktasında baktığımızda 235 bin derslik bitirdik. 26 havalimanımız vardı, buna 26-27 tane daha havalimanı ilave ettik. Bunlar bu dönemde oldu. Aynı şekilde 17 bin kilometre bölünmüş yol inşa ettik. Köprüler, Marmaray... Bunlar hep bu dönem içinde yapıldı ama mesele finansı idare edebilmek, finansı yönetebilmek. Eğer sizin finansı yönetme kabiliyetiniz yoksa, bunların hiçbirini yapamazsınız. Bilgiyi yönetmek, insanı yönetmek aynı şekildedir. Bunları beraber yaptığınız anda bu başarıyı sağlayabilirsiniz. Bütün bunların maliyeti üzerinden polemik yapanlar, eğer art niyet taşımıyorlarsa

Türkiye'nin ulaştığı seviyenin farkında değiller. Çok enterasan, biz bu arada Samsun- Sinop arasını yine yaptık ve oranın maliyetinin, çok enterasan, yarısının bedelinden hamd olsun burası daha az. Sayın Putin buradan çıkarken bir şey söyledi, 'Bu eser büyük devlet olmanın alametidir' dedi. Bakın çok ilginç, vaka budur" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan : Ey Merkez Bankası Daha Neyi Bekliyorsun? (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement