Cumhurbaşkanı seçimi - - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı seçimi -

Cumhurbaşkanı seçimi -

Cumhurbaşkanı seçimi için oy kullanma işlemleri Kocaeli'deki 3 bin 328 sandıkta başladı.

10.08.2014 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı seçimi için oy kullanma işlemleri Kocaeli'deki 3 bin 328 sandıkta başladı.

Kent sakinleri, sabahın erken saatlerinden itibaren oylarını kullanmak için sandık başına gitti. 1 milyon 185 bin seçmenin bulunduğu kentte seçmenler, 3 bin 328 sandıkta oy kullanıyor.

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, eşi Sevim ve oğlu Mustafa ile 50. Yıl Cumhuriyet Ortaokulunda oyunu kullandı.

Topaca, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, demokrasilerde meşruiyetin kaynağının halkın verdiği oylar olduğunu ifade ederek, cumhurbaşkanı seçimi konusunda ilk yaşandığını söyledi.

Olumsuzluk yaşanmadan vatandaşların oy kullanması için gerekli tedbirleri aldıklarını belirten Topaca, seçim süreci tamamlandıktan sonra oy pusulalarının il ve ilçe seçim kurullarına sağlıklı şekilde intikalinin sağlanacağını kaydetti.

Topaca, şu ana kadar kendisine intikal eden asayiş olayı yaşanmadığını dile getirerek, "Oy kullanmakta fiziki engeli olanların sandık alanlarına taşınması, burada 3. veya 4. katta bazen oy kullanma gibi sıkıntılar oluyor. O vatandaşlarımızı yukarı taşıma konusunda geçen seçimde de sıkıntılar oldu" şeklinde konuştu.

Herkesin vatandaşlık hakkını kullanması için gereken tedbiri aldıklarına dikkati çeken Topaca, "Umarım, belki birkaç seçim sonra bilgisayar ortamında kimlik numaralarıyla oy kullanabilecek noktaya geleceğiz. Türkiye'nin bunu yapacak teknik kapasitesi var. O zaman seçim sonuçları anlık ortaya çıkacak" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı seçimi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement