Cumhurbaşkanı Seçimi - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Seçimi

Cumhurbaşkanı Seçimi

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu ve UBP Genel Başkanı Özgürgün 12. Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'ı kutladı.

11.08.2014 15:42

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Özgürgün, Başbakan Recep Tayyip ErdoğanTürkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı kutladı.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra yayımladığı kutlama mesajında, "Türkiye Cumhuriyeti 12'nci Cumhurbaşkanlığı'na seçilmeniz dolayısı ile şahsım ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkı adına sizi en samimi duygularla kutluyorum" ifadesine yer verdi.

Anavatan Türkiye'nin Recep Tayyip Erdoğan'ın son 11 yıldaki başbakanlığı döneminde Kıbrıs Türk halkını gururlandıran takdire şayan çok önemli başarılara imza attığını ifade eden Eroğlu, mesajında şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanlığınız döneminde sizin liderliğinizle anavatan Türkiye'nin her açıdan daha da gelişeceğine, ileri gideceğine, dünyanın en güçlü ülkeleri arasındaki yerini perçinleyeceğine inancımız tamdır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile anavatan Türkiye arasındaki kardeşçe ilişkiler bizler için büyük değer ve önem taşımaktadır. Bu ilişkilerin daha da geliştirilmesi için bugüne kadar sağladığınız katkıları yeni görevinizde sürdüreceğinizden de eminiz. Bu vesile ile bir kez daha size cumhurbaşkanlığı görevinizde üstün başarılar ve sağlık diler, selam ve saygılarımızı sunarım."

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün de kutlama mesajında, Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı sürecinin başarılarla dolu bir dönem olacağına yürekten inandığını belirterek, "Özelde anavatan Türkiye'ye, genelde dünyanın dört bir yanında yürekleri Türkiye ile çarpan tüm kardeşlerimize hayırlı olmasını dilerim" ifadesini kullandı. - Lefkoşa

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement